Vrei să calci pe urmele antreprenorilor sociali care au schimbat lumea? S-a lansat cea de-a opta ediție a Social Impact Award România, o competiție internațională care susține tinerii profesioniști, studenții și elevii care vor să devină antreprenori sociali.
Tinerii între 14 și 30 de ani care își doresc să schimbe probleme sociale curente într-un mod inovator sunt așteptați să aplice până pe 17 mai.
Pe 14 martie, cu sprijinul Universității Transilvania, Social Impact Award vine în Brașov. Echipa Social Impact Award organizează un workshop de “Idea Generation”, la Universitatea Transilvania, corp A, etaj 1, sala Auditorium, începând cu ora 18:00. La workshop o să vă întâlniți cu Vlad Măcelaru – inovator în domeniul tehnologiei și delegat de tineret la ONU în 2018, Dana Lupșa, fondator Happymoms, inițiativă prin care sprijină femeile să aibe succes pe plan profesional și personal, și cu reprezentantul echipei de organizare SIA, Sorina Floroiu, lucrător de tineret și coordonator de proiecte comunitare în sate. Participarea la acest eveniment este gratuită.
Workshop-ul se adresează tinerilor între 14 și 30 de ani care:
- ➡ Sunt în căutare de idei de proiecte prin care să creeze impact social
- ➡ Vor să cunoască alți tineri care au interese similare
- ➡ Vor să descopere instrumente utile în dezvoltarea și testarea ideilor lor
- ➡ Vor să descopere cum pot câștiga în cadrul Social Impact Award România unul dintre cele 3 premii de 1500 €, mentorat, conectare, sau șansa de a participa la SIA International Summit din Kiev, Ucraina.
Pe lângă participarea la workshop, te poți înscrie oricând până pe 17 mai cu ideea ta în competiția SIA. După definitivarea workshop-urilor în țară și primirea aplicațiilor, juriul va selecta 15 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii. Juriul este format din experți, printre care se află și partenerii Social Impact Award România: Raluca Cocuz, Specialist în Sustenabilitate @ Enel România și Nicoleta Deliu, @BCR. Perioada de incubare vine cu resursele necesare, astfel încât tinerii să își dezvolte ideea mai departe. Incubarea oferă acces la:
- sesiuni individuale de mentoring;
- metode și instrumente de lucru specifice antreprenoriatului social;
- o comunitate de tineri antreprenori sociali;
- suport în înțelegerea priorităților și în acționarea în direcția lor.
Pe 3 octombrie, juriul format din experți în antreprenoriat social va acorda 3 premii de 1500 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunitățiii și burse de participare la Social Impact Award International Summit, din noiembrie, în Kiev, Ucraina.
multe detalii pot fi găsite pe site-ul Social Impact Award