Peste 2,4 milioane de euro, dividende la IAR Ghimbav

Peste 2,4 milioane de euro, dividende la IAR Ghimbav

Conducerea producătorului de elicoptere militare IAR Braşov (IARV) a propus acţionarilor pentru şedinţa din 24 aprilie distruirea sumei de 11,51 milioane de lei sub formă de dividende, echivalentul a aproape 37% din profitul net de 31,18 milioane de lei realizat în 2018, se arată într-un raport al emitentului transmis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Nivelul dividendului/acţiune se ridică astfel la 0,63 lei, care, raportat la ultima cotaţie a titlurilor IARV din şedinţa de 18 martie, de 7,8 lei/titlu, oferă acţionarilor un randament al dividendului brut de 8%.

Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni ale producătorului elicoptere la data de 14 iunie 2019, data plăţii fiind 5 iulie 2019.

Din diferenţa rămasă, o sumă de 15,03 milioane de lei urmează să fie direcţionată la „alte rezerve – surse proprii de finanţare”, în timp ce 1,85 milioane de lei intră în contul „rezerve legale”, iar 2,78 milioane de lei reprezintă profitul reinvestit deductibil.

În acelaşi timp, pe ordinea de zi a adunării acţionarilor din 30/31 martie se află numirea unor administratori provizorii începând cu data de 14 aprilie, ca urmare a expirării mandatelor actualilor administratori provizorii, stabilirea duratei mandatului acestora, dar şi alegerea preşedintelui Consiliului de Administraţie al societăţii.

Capitalizarea IAR Braşov la BVB este de 147,25 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL