„Tripleta de aur” de la SIF Transilvania, amendată de ASF

„Tripleta de aur” de la SIF Transilvania, amendată de ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a amendat pe membrii Directoratului SIF Transilvania – Mihai Fercală (Președinte Executiv – Director general al Directoratului), Iulian Stan (Vicepreședinte Executiv – Director general adjunct al Directoratului) și Ștefan Szitas (membrul al Directoratului), cu câte 11.000 de lei, deoarece nu au respectat o decizie anterioară a Autorității privind completarea convocatorului AGA, la cererea unor acționari.

Decizia supraveghetorului pieței publicată astăzi pe portalul Bursei de Valori București menționează faptul că Directoratul SIF Transilvania nu a efectuat în mod corespunzător, la dispunerea aceleiași ASF, modificările la ordinea de zi solicitate de acționari grupați în jurul fostului arbitru constănțean Constantin Frățilă, adversar în ultimii 7 ani cu Fercală în dispute legate de activitatea SIF-ului, dar și de societatea COMCM Constanța (CMCM).

ASF arată că ordinea de zi a AGOA convocată pentru data de 27/28.04.2018 nu a fost completată corespunzător de către Directoratul SIF TRANSILVANIA SA, conform solicitării unui grup de acţionari care deţin împreună 5,000234% din capitalul social al societății, care au cerut completarea ordinii de zi cu puncte referitoare la completarea comisiei de numărare a voturilor exprimate în cadrul şedinţei A.G.O.A. şi pentru aprobarea pornirii unei acţiuni în răspundere.

Astfel, prin Decizia A.S.F. nr. 438/05.04.2018 s-a stabilit în sarcina Directoratului S.I.F. TRANSILVANIA S.A. obligația de a adopta, în timp util, măsurile necesare modificării și publicării în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, a ordinii de zi a A.G.O.A convocată pentru data de 27/28.04.2018, după cum urmează:

a) completarea cu propunerile integrale formulate de acționarii societății, cu privire la alegerea comisiei de numărare a voturilor exprimate în cadrul şedinţei A.G.O.A. compusă din 7 membri, respectiv Mielu Dobrin, Florian Serac, Gheorghe Rusu, Gabriela Alexe, Ion Mârleneanu, Dumitru Buţan şi Dan Sebastian, cu datele de identificare disponibile la sediul societății. și

b) eliminarea modificărilor ordinii de zi propuse de Directorat, care nu respectă termenul de 30 de zile prevăzut de art. 117 alin. (2) din Legea nr. 31/1990R, respectiv: – Alegerea comisiei de numărare a voturilor exprimate în cadrul şedinţei A.G.O.A. compusă din cinci membri, respectiv Mielu Dobrin, Florian Serac, Gheorghe Rusu, Dumitru Buţan şi Dan Sebastian, cu datele de identificare disponibile la sediul societății.

  • – Aprobarea revocării domnului Constantin Frățilă din funcția de membru al Consiliului de Supraveghere;
  • – Aprobarea revocării domnului Crin Valer Andănuț din funcția de membru al Consiliului de Supraveghere.

Din analiza documentelor aferente AGOA (convocator, buletine de vot etc.) publicate de către S.I.F. TRANSILVANIA S.A. s-a constatat că nu a fost dusă la îndeplinire obligația impusă prin Decizia A.S.F. nr. 438/05.04.2018, conform ASF.

Potrivit Autorității, nerespectarea măsurilor stabilite prin actele de autorizare, supraveghere, reglementare şi control sau a altor măsuri adoptate de A.S.F. constituie contravenție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL