Veste bună pentru întreprinderile individuale și persoanele fizice autorizate

Veste bună pentru întreprinderile individuale și persoanele fizice autorizate

S-au gasit solutii pentru PFA-urile care au fost radiate din oficiu in data de 18 martie 2019.  Acestea au acum posibilitatea sa solicite includerea in registrul comertului si autorizarea functionarii, la oficiile de pe langa tribunalele din judet.  Prima conditie presupune pastrarea denumirii anterioare si a codului unic de inregistrare.

Reprezentantii Camerei de Comert si Industrie  a Romaniei, la solicitarea mai multor camere de comert judetene, sustin in continuare necesitatea posibilitatii reinscrierii PFA-urilor cu pastrarea numelui si codului unic detinute anterior redierii din oficiu, pentru ca entitatile rediate sa nu piarda contractele pe care le aveau in derulare la momentul radierii.

Persoanele ale caror firme au fost radiate pot apela la servicile Camerei de Comert si Industrie pentru pregatirea documentatiei necesare .

La nivelul judetului nostru au fost radiate 1.000 de PFA-uri și întreprinderi individuale.  Era necesar ca acestea  să-şi reducă activităţile la maximum 5 clase prevăzute in codul CAEN, iar intreprinderile individuale erau obligate sa  figureze cu doar 10 clase de activitati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL