Retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo deschide în acest an magazinul din Brașov

Retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo deschide în acest an magazinul din Brașov

Retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo, care a inaugurat recent cel de-al 13-lea său hipermarket din România, își pregătește intrarea într-un nou oraș pe piața locală.

Compania va deschide un nou hipermarket la Brașov până în luna octombrie, în cadrul unei strategii de expansiune accelerată, prin care vizează o rețea locală formată din circa 25 de magazine până în anul 2022. Viitorul magazin din Brașov va fi amplasat în incinta Macro Mall, proprietate achiziționată anul trecut în schimbul a 4 milioane de euro.

Jumbo a raportat o creștere cu peste 30% a vânzărilor în România în primele 10 luni din anul fiscal curent, început la 1 iulie 2018, perioadă în care a deschis 3 hipermarketuri pe piața locală, în Voluntari, Bacău și Brăila, ultimul fiind inaugurat în martie anul acesta, cu o lună mai devreme decât termanul avansat inițial.

Astfel, la finele lunii aprilie, rețeaua Jumbo din România cuprindea 13 hipermarketuri, dintre care 4 situate în București-Ilfov și câte unul în orașele Timișoara, Oradea, Arad, Ploiești, Pitești, Constanța, Suceava, Bacău și Brăila. Pentru anul fiscal 2019/2020 (perioada 1 iulie 2019-30 iunie 2020), Jumbo estimează că va mai deschide cel puțin încă un hipermarket în România, pe lângă magazinul din Brașov.

La nivel internațional, Jumbo operează o rețea de 78 de hipermarketuri, din care 51 în Grecia, 13 în România, 9 în Bulgaria și 5 în Cipru, precum și un magazin online. Grupul mai este prezent, prin intermediul unor parteneriate cu companii locale, în Macedonia, Albania, Serbia, Kosovo și Bosnia și Herțegovina.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL