Tanzgruppe Zeiden a reprezentat Țara Bârsei în Dinkelsbühl, Germania la “Heimattag” 2019

Tanzgruppe Zeiden a reprezentat Țara Bârsei în Dinkelsbühl, Germania la “Heimattag” 2019

Trupa de Dansuri Săsești din Codlea a reprezentat Țara Bârsei în perioada 7-10 iunie în Dinkelsbühl, Germania, pentru prima dată la evenimentul ce se organizează cu consecvență în fiecare an, denumit “Heimattag”, sau Întrunirea anuală a sașilor din Transilvania.

Acest eveniment are loc în fiecare an în perioadă Rusaliilor evanghelice și catolice. Anul acesta în parada tradițională, parte din programul evenimentului, au defilat peste 3100 de persoane imbrăcate în port săsesc tradițional din toate zonele Transilvaniei. Spre surprinderea organizatorilor și participanților, anul acesta au participat sași din toate colțurile lumii. Țara Bârsei fiind reprezentată la acesta întrunire de către trupă de dansuri săsesti din Codlea, Tanzgruppe Zeiden.

„Organizarea acestui eveniment implică un efort deosebit pentru toți participanți, de la cei mai mici la cei mai mari. Pregătirile sunt extrem de importante, iar pentru trupele de dansatori încep exact atunci când se termină evenimentul anterior, mai exact cu 51 de săptămâni înainte. Pentru trupa de dansuri săsești din Codlea a fost și va fi mereu un eveniment de obiectiv, că și alte multe spectacole cu tradiție la care participăm, iar în ultima perioadă foarte multe peste granițe. Suntem profund impresionați de organizare și ospitatalitate, și am avut cu toții o deosebită bucurie de a defila alături de restul comunităților de sași din parada de anul acesta. Felicitări tuturor! „ declară Christine Vlădărean și Mihai Bîrlea, coordonatorii trupei de dansuri, Tanzgruppe Zeiden.

Trupa de dansuri Săsesti din Codlea a fost fondată în anul 1999 de către Asociația de Tineret a Comunitătii Germane din Codlea. Trupă este coordonată de către Christine Vlădarean și Mihai Bîrlea de mai bine de 6 ani. În prezent trupa este compusă din două grupe, grupa de copii (6-12 ani) și grupa de tineret (13-27 ani).

Mulțumiri și aprecieri către toți dansatorii și membrii acestei trupe de dansuri, Asociației Codlenilor din Germania (Zeidner Nachbarschaft), Asociației Sașilor Transilvăneni și Forumului German Brașov pentru susținere.

Credit foto: siebenbuerger.de

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL