6 beneficii ale invatarii unei limbi straine

6 beneficii ale invatarii unei limbi straine

Odata cu fenomul globalizarii si mobilitatea facila in spatiul european pentru populatia din Romania, invatarea unei limbi straine a devenit un beneficiu minunat.

Invatarea unei limbi straine este in avantajul tau nu doar in cadrul calatoriilor, ci si pentru dezvoltarea unei cariere in strainatate. In plus, procesul de invatare din cadrul unor cursuri limbi straine iti permite sa iti dezvolti abilitatile psiho-emotionale, indiferent de varsta.

In randurile care urmeaza iti sunt prezentate principalele 6 beneficii ale invatarii unei limbi straine.

  1. Cunosti oameni noi

Cel mai important beneficiu al invatarii unei noi limbi este acela ca usile iti sunt deschise catre intreaga lume. In plus, daca alegi sa te inscrii la cursuri de limbi straine poti dezvolta prietenii cu oameni noi, impartasind aceeasi limba.

Iar daca mergi intr-o calatorie si vorbesti in limba nou invatata, vei ramane uimit de cat de deschisi vor fi oamenii atunci cand ai sa vorbesti cu ei in limba lor materna.

  1. Angajatorii apreciaza potentialii candidati vorbitori de limbi straine

Daca CV-ul tau include vorbirea fluenta a cel putin o limba straina, sansele tale de angajare pe piata contemporana economica sunt mult mai mari, in comparatie cu cei care vorbesc doar o singura limba. Persoanele multilingve sunt capabile sa comunice si sa interactioneze cu mai multe comunitati de oameni.

Angajatorii apreciaza aceasta competenta ca fiind favorabila pentru conectarea unei structuri mai mari de persoane. Cu alte cuvinte, invatarea unei limbi straine iti permite sa iti cresti valoarea personala si profesionala, mai ales daca esti capabil sa negociezi cu producatori dintr-o alta tara sau sa comunici cu clientii care nu vorbesc limba ta materna.

  1. Este o parte esentiala din dezvoltarea oricarei persoane

Multi specialisti, din domenii variate de studiu, sustin ca bilingvismul devine o abilitate progresiva necesara si esentiala pentru oricine doreste sa tina pasul cu economia mondiala din prezent.

Pe masura ce tot mai multi oameni recunosc importanta invatarii unei limbi suplimentare, cei care vorbesc doar o singura limba vor incepe sa ramana in urma odata cu tranzitia catre o societate globala tot mai integrata si conectata.

  1. Este o abilitate minunata pentru oricine iubeste sa calatoreasca

Cunoasterea mai multor limbi straine iti asigura mai multe posibilitati de vacanta. Calatoria intr-o tara straina devine mult mai usoara daca poti vorbi limba acelei tari. Fluenta nu este necesara.

Locuitorii de pretutindeni apreciaza ca ti-ai acordat timpul necesar pentru a incerca sa folosesti, chiar si la cel mai simplu nivel conversational, limba lor materna. Acest fapt se poate traduce printr-un respect reciproc si o modalitate mai simpla de a cunoaste oameni noi.

  1. Dupa ce inveti o limba straina este pur si simplu mai usor sa inveti si o a doua limba straina

In timp ce incepi sa inveti o noua limba in cadrul unor cursuri de limbi straine, vei descoperi ca tehnicile utilizate te pot ajuta sa inveti si alte limbi. Efectele cognitive ale invatarii de a vorbi o a doua limba iti pot disciplina creierul sa analizeze si sa proceseze diferite structuri lingvistice.

  1. Iti vei putea dezvolta intreg spectrul inteligentei emotionale

Invatarea unei limbi straine te ajuta sa iti imbunatatesti capacitatea de memorare si iti sporeste atentia. Procesul de dezvoltare a capacitatii bilingve te provoaca sa te concentrezi mai mult si sa iti sporesti capacitatea de a rezolva probleme. In cazul in care esti interesat sa iti dezvolti capacitatea de invatare a unei noi limbi, poti accesa aici mai multe informatii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL