CS Luna Brașov inițiază în acesta lună la nivel județean o campanie de informare despre cum fiecare copil trebuie să învețe să înoate corect

CS Luna Brașov inițiază în acesta lună la nivel județean o campanie de informare despre cum fiecare copil trebuie să învețe să înoate corect

“Învață să înoți corect” este campania de informare desfășurată de CS Luna Brașov, din dorința de a transmite părinților, importanța inițierii copiilor în mod adecvat și sigur în tainele înotului.

CS Luna Brașov a fost înființat din pasiunea pentru înot, cu scopul de a o împărtăși atât copiilor, cât și adulților. George Munteanu, fondatorul clubului și în prezent antrenor coordonator în cadrul acestuia, a învățat să înoate în clasa I și a avut primele rezultate notabile în clasa a IV-a, când a devenit campion național. Lupta continuă, asiduă, pe care a dus-o, l-a condus înspre a deveni înotător de performanță, fapt ce i-a deschis porțile spre întreaga lume. „La început, nu mi-a plăcut înotul şi am învăţat foarte greu. Provin din şcoala de înot de la Brăila. Am reuşit să fac performanţă printr-un regim strict. Pot spune că am avut o copilărie mult mai frumoasă decât a altor copii. Sportul înseamnă disciplină şi este important că poţi vedea lumea prin sport, personal, am inotat in Australia, America, Canada şi Europa”, povestește George. Până în prezent George Munteanu a traversat înot strâmtoarea Bosfor și a înconjurat înot, de asemenea, renumita închisoare Alcatraz din San Francisco. Propria experiență este, așadar, cea care îl îndeamnă spre a transmite propriile idealuri, cea care îi permite să încurajeze alți copii să viseze la aceleași rezultate remarcabile și, desigur, îl investește cu puterea de a-i ajuta să le atingă .

Cu 20 ani de experiență în antrenorat, George Munteanu a hotărât că este vital ca oamenii să înțeleagă importanța înotului în viața individului, indiferent de vârsta sa, cât și importanța unui început corect, mai cu seamă în ceea ce privește copiii. Cu această viziune conturată în mintea sa, a pus bazele campaniei “Învață să înoți corect”, misiunea acesteia fiind de a răspândi cunoașterea, informarea privind înotul. Un sport cu multe beneficii recunoscute la nivel international de specialiști, înotul este fără îndoială unul dintre sporturile cu un impact pozitiv major asupra sănătății fizice și mentale. Înotul relaxează, bucură și contribuie la o siluetă armonioasă, dezvoltând totodată, precum au arătat studiile, diverse capacități cognitive; cu alte cuvinte, înotul te poate face mai deștept. Este dovedită, de asemenea, creșterea rezistenței cardio-pulmonare și reducerea riscului bolilor cardiovasculare în cazul practicanților înotului. Înotul este, totodată, un instrument de supraviețuire și de salvare, iar vieți omenești depind adesea de abilitatea unui individ de a înota corespunzător.

Pentru ca o persoană să se bucure de toate aceste avantaje ale înotului, practicarea acestuia în mod corect este esențială, iar inițierea în înot a copiilor determină modul în care aceștia vor gândi despre acest sport, importanța cu care îl vor privi și seriozitatea cu care îl vor aborda. ”Învață să înoți corect” se adresează, așadar, tuturor părinților care doresc să își înscrie copiii la un curs de înot, învederând importanța verificării cadrului în care aceștia doresc ca cei mici să învețe un sport de o importanță vitală. Antrenorii copiilor este crucial să fie acreditați, oameni cu experiență și cunoștințe de natație, precum și deținători ai unui certificat ce să ateste abilitatea de a acorda primul ajutor. În plus, pentru rezultate cadrul desfășurării cursurilor trebuie să fie profesionist: sigur și temeinic organizat.

CS Luna Brașov organizează cursurile de înot în municipiul Brașov în cadrul bazinului olimpic și al piscinei Belaqva Coresi, în prezența profesioniștilor- persoane cu experiență îndelungată și rezultate în nație. Echipa Luna, alcătuită din opt oameni dedicați și condusă de George Munteanu, lucrează permanent împreună pentru a asigura securitatea copiilor și adulților pe care îi inițiază și perfecționează, iar campania desfășurată acum de către ei,  ”Învață să înoți corect”, are ca scop principal să aducă la cunoștința părinților că felul în care copilul începe experiența sa de înot decide felul în care acest sport va avea impact pe mai departe asupra vieții viitorului adult.

Importanța înotului în viața oamenilor, vădită de multiplele beneficii aduse sănătății, formei fizice și stării psihice și mentale, este cea care determină adesea părinții să aleagă urmarea unui curs de înot de către copiii lor. Campania desfășurată de CS Luna Brașov vine în sprijinul acestora diseminând informații ce se pot dovedi valoroase acestora în momentul în care aleg cadrul în care cei mici vor învăța un sport de o însemnătate majoră, adesea vitală.  Se recomandă, așadar, o documentare temeinică a părintelui: alegerea unui antrenor profesionist și a unui cadru sigur și, în mod evident, asigurarea că viitorul mic înotător învață să înoate corect.

www.csluna.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL