Centru de îngrijire de lungă durată în județul Brașov, o prelungire a familiei

Centru de îngrijire de lungă durată în județul Brașov, o prelungire a familiei

Anul 2020 ne-a amintit, dacă mai era nevoie, cât de vulnerabili suntem. Un virus ce nu poate fi văzut cu ochiul liber a fost nu doar inamicul din umbră, ci și elementul principal care a pus pe jar o întreagă planetă, astfel că am asistat neputincioși la debutul unei pandemii. Însă tocmai vremurile grele și întunecate sunt cele care călesc un viitor mai bun și mai luminos, prin existența unor persoane dedicate și inimoase, a unor profesioniști care își fac meseria cu orice preț și a unor instituții în care toți oamenii își pot pune baza, încrederea și nădejdea.

La Centrul Medical Maria am înțeles în ultimele luni atât noi, cât și o întreagă comunitate, că purtăm o uriașă responsabilitate, care în egală măsură ne onorează, dar ne și obligă. Am devenit un reper de bune practici și am demonstrat unui număr uriaș de pacienți, medici, asistenți și întregul personalul auxiliar că pot rămâne umani și empatici cu nevoile celor care le trec pragul în comuna Sânpetru, din județul Brașov, dincolo de volumul titanic de muncă și stres din ultimele luni de pandemie.

Complexul dispune de un centru de îngrijire medicală, de o secție de recuperare neurologică, una de îngrijiri paleative, de un departament specializat în cazurile psihiatrice cronice, dar și de o secție pentru tratarea adicțiilor. Centrul Medical Maria este unul dintre cele mai mari stabilimente private de profil din România, astfel că răspunde nevoilor pacienților săi printr-o echipă de specialiști în cele mai importante departamente și prin dotări la cele mai înalte standarde ale Uniunii Europene.

Tot la Centrul Medical Maria este prezentă și una dintre cele mai revoluționare tehnici medicale contemporane – camera hiperbară. Terapia cu oxigen în această cameră este o formă de tratament care implică respirarea de oxigen pur într-o capsulă presurizată. 

Camera hiperbară este un dispozitiv medical creat special pentru vindecarea corpului, întrucât țesuturile organismului uman au nevoie să primească un nivel adecvat de oxigen pentru a funcționa corect. Atunci când țesutul este lezat are nevoie de și mai mult oxigen pentru a supraviețui și a se regenera. Acest tip de terapie mărește considerabil cantitatea de oxigen pe care o va purta sângele prin corp. Creșterea nivelului din sânge restaurează buna funcționare a țesuturilor, accelerând vindecarea și ajutând organismul să lupte contra infecțiilor și nu numai. Cea mai frecventă manifestare severă a COVID-19 este pneumonia virală, iar pentru reabilitarea medicală a pacientului specialiștii recomandă oxigenoterapia hiperbară”, susține Zsigmond-Benedek-Veres E. Agnes, Medic specialist neurolog, Centrul Medical Maria.

Terapia în cameră hiperbarică se realizează doar în baza unei programări și a recomandărilor specialiștilor din clinică.

În ultimele trei luni, de când Centrul Medical Maria a devenit unitate medicală suport covid, instituția a tratat și evaluat aproximativ 800 de pacienți. Astfel, reprezentanții centrului spun că se mândresc cu faptul că nu au refuzat de la internare niciun pacient confirmat pozitiv covid, indiferent de gradul de dependență manifestat, tocmai în această perioadă pandemică în care problema locurilor din spitale a fost una majoră și generală la nivelul României.

Centrul Maria este și o destinaţie pentru persoanele vârstnice cu sau fără probleme de sănătate, o prelungire a familie, un centru de ingrijire premium de lungă durată. De serviciile sale pot beneficia şi persoane care se tratează ambulatoriu, în regim de pensiune completă. În cadrul Centrului Rezidenţial pentru Vârstnici Maria funcţionează Spitalul de Recuperare Medicală MARIA, specializat în Recuperare Medicală, Medicină Fizică şi Balneofizioterapie. Spitalul se adresează atât beneficiarilor cazaţi în Centrul Rezidenţial, cât şi potenţialilor clienţi din afara Centrului Maria. Pacienţii externi pot fi trataţi ambulatoriu pe baza programărilor zilnice, dar pot opta şi pentru cazare în locurile special amenajate exclusiv pentru aceasta.

Ultimele luni ne-au arătat că împreună suntem mai puternici și că putem trece peste orice, astfel că pentru noi, cei din echipa Centrului Maria, imposibilul s-a dovedit a fi doar un cuvânt de evitat, pentru că misiunea noastră merge mai departe. Aceea de a rămâne alături de nevoile tale și a celor dragi ție și de a face lumea mai bună, mai sănătoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL