Prima stație „peco” de bere s-a deschis la Brașov

Prima stație „peco” de bere s-a deschis la Brașov

Tradiția fabricării berii în Transilvania datează încă din Evul Mediu, iar această tradiție continuă cu succes în era globalizării. Un oraș din Transilvania are toate șansele să devină rapid cunoscut în acest domeniu.

Brașovul ocupă primul loc în Europa într-un clasament inedit, cel al magazinelor de bere artizanală draft pentru acasă. Cel mai mare magazin de acest fel din Europa va funcționa în cadrul mall-ului AFI Brașov.

„Magazinul face parte din rețeaua Rombeer și va avea 51 de robineți cu bere artizanală de toate tipurile”, a anunțat fondatorul rețelei Rombeer, Igor Leșan. Berea vândută în acest magazin este produsă sută la sută în România.

Pe lângă cele 51 de feluri de bere artizanală la draft, clienții magazinului mai pot cumpăra și 150 de mărci de bere artizanală românească îmbuteliată. De asemenea, în magazin va fi vândut și vin vrac, precum și gustări care pot însoți o degustare de bere sau de vin.

Magazinul de bere din Brașov a fost inaugurat oficial vineri. Reprezentanții rețelei Rombeer îi invită pe toți brașovenii și pe turiștii aflați în Brașov la o bere; mai exact o tonă și jumătate de bere artizanală gratis pentru cei care vor trece pragul magazinului în ziua inaugurării.

Rețeaua Rombeer a fost creată de omul de afaceri Igor Leșan, cel care a inventat conceptul de peco de bere. Mai exact, cumpărătorii intră în magazin, degustă berea artizanală și își cumpără bere pentru acasă. Își pot cumpăra de 50 de lei, de 100 de lei sau își pot face plinul, ca la un peco obișnuit.

În acest moment, în rețeaua Rombeer se află 18 peco-uri de bere, care funcționează în orașe precum București sau Cluj-Napoca, dar și în localități mai mici, precum Florești.

Rețeaua Rombeer a devenit, în condiții de pandemie, cel mai important canal de distribuție a berii pentru cei 42 de producători de bere artizanală din România. Obiectivul fondatorului Igor Leșan este acela de a ajunge la o rețea de 703 stații Rombeer.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

  1. […] Prima stație „peco” de bere s-a deschis la Brașov […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL