Dacia a anunţat preţurile pentru România pentru primul său model electric. Precomenzile vor fi deschise online din 20 martie

Dacia a anunţat preţurile pentru România pentru primul său model electric. Precomenzile vor fi deschise online din 20 martie

Începând din 20 martie, Dacia deschide online precomenzile pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric. Aceasta va fi disponibilă la prețul cu TVA de 18.100 euro, după cum se arată într-un comunicat al companiei, citat de economica.net.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC. Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Dacia Spring beneficiază, în serie, de echipamente de siguranță, printre care, limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori – Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red. Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Conform oficialilor Dacia, ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la prețul de 16.800 euro (TVA inclus). O variantă destinată clienților de flote va fi de asemenea disponibilă, la același preț de 16.800 Euro (TVA inclus).

Dacia Spring va putea fi achiziționată de clienții din România prin intermediul programului Rabla Plus. Având în vedere că acest program prevede o subvenție de maximum 10.000 de euro, dar nu mai mult de jumătate din prețul final al produsului, versiunea „Confort Plus” va putea fi achiziționată cu doar 9.000 de euro. Este, într-adevăr, cel mai accesibil model electric de pe piața europeană.

Primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie 2021.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE!

  1. […] Dacia a anunţat preţurile pentru România pentru primul său model electric. Precomenzile vor fi d… […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL