IT-ul Românesc, pe locul 5 în topul competitivității din Europa Centrală și de Est

IT-ul Românesc, pe locul 5 în topul competitivității din Europa Centrală și de Est

În 2019 IT-ul asigura în România 6% din PIB, procent departe de cât ar putea acest domeniu să producă. IT-ul ar putea ajunge să contribuie cu 10% la produsul intern brut, în următorii 5 ani.

Un recent studiu major citat de Emerging Europe arată că în Europa Centrală și de Est, Polonia conduce topul în care România se află pe locul cinci.

Raportul, Peisajul IT: viitorul IT în Europa emergentă arată că, în timp ce Ungaria și Serbia au performanțe mai bune în ceea ce privește talentul, iar Estonia, Lituania, Cehia, Slovenia și Letonia se clasează mai bine în ceea ce privește climatul de afaceri, scorul general al Poloniei de 61,40 este cu peste trei puncte mai mare decât pe locul doi Estonia, pe 58,13.

Cehia, Ungaria și România completează primele cinci locuri în Indexul competitivității IT pentru Europa emergentă, index care face parte din raport.

România are un necesar anual de 15.000 de IT-iști în condițiile în care produce 9.500 de absolvenți IT iar numărul celor care lucrează numai ca programatori depășește 100.000 de oameni.

Clasamentul țărilor din Europa Centrală și de Est

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL