Investitori indieni la Prejmer

Investitori indieni la Prejmer

Producătorul indian Sandhar Technologies va investi 25 de milioane de euro într-o fabrică de componente auto în comuna Prejmer, județul Brașov, care va crea 125 de locuri de muncă, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea.

Potrivit acestuia, investiţia ar urma să fie realizată de grupul Sandhar, cu subsidiare în India, Spania, Polonia şi Mexic, care produce piese din aluminiu realizate prin injecţie pentru autovehicule.

Sandhar Technologies a anunţat recent că intenţionează să construiască o fabrică în România unde să producă componente pentru ştergătoare şi centuri de siguranţă.

„Împreună cu colegul meu, Todorică Şerban, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, am discutat astăzi cu o delegaţie reprezentând societatea Sandhar Ro. Este vorba despre o multinaţională care deţine fabrici în Barcelona, dar şi în Mexic, India şi Polonia, şi produce piese din aluminiu prin injecţie pentru industria auto. (…) Ambiţia investitorilor spanioli este ca, după primul an de funcţionare, fabrica de la Prejmer să asigure cel puţin o piesă pentru 30% din întreaga producţie de autovehicule din Europa. Le-am mulţumit investitorilor spanioli pentru că au ales judeţul Braşov şi i-am asigurat avem toată deschiderea să sprijinim orice iniţiativă menită să creeze locuri de muncă şi să valorifice potenţialul uman şi material de care dispunem la nivel judeţean”, a scris Veştea într-o postare pe Facebook.

Conform acestuia, investitorii spanioli şi-au propus să construiască o fabrică în Parcul Industrial Prejmer, pe o suprafaţă de 7.000 mp, având în componenţă hale de producţie, depozite şi birouri.

Investitorii şi-au propus să realizeze investiţia până la sfârşitul acestui an, urmând ca din anul 2022 să înceapă producţia, a menţionat preşedintele CJ Braşov.

„Cu certitudine, orice aport investiţional este binevenit în judeţul Braşov. De aceea, i-am asigurat pe oaspeţii spanioli că îi vom sprijini, uzând de pârghiile legale, astfel încât proiectul lor să se poată realiza în termenul propus, respectiv până la sfârşitul acestui an”, a afirmat Veştea, în postarea citată.

Este a doua investiţie semnificativă străină anunţată a se realiza, în ultimele zile, la Prejmer. Primarul comunei, Mihai Apafi, a anunţat, recent, că în comună ar urma să fie realizat un centru medical privat, cu spital şi bază de tratament, o investiţie de 280 de milioane de euro, cu finanţare de la BEI şi două fonduri de investiţii private elveţiene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL