Schaeffler și Flender introduc un sistem de ambalare inovator și ecologic pentru rulmenții de dimensiuni mari

Schaeffler și Flender introduc un sistem de ambalare inovator și ecologic pentru rulmenții de dimensiuni mari

Furnizorul auto și de industrie Schaeffler și producătorul de vehicule Flender și-au unit forțele pentru a crea un nou sistem de ambalare reutilizabil, inovator și ecologic.

Așa-numita „cutie SMART” (cutie Schaeffler de transport modulară adaptabilă și returnabilă) înlocuiește cutiile anterioare de transport, de unică folosință, care în prezent este deja utilizată în mai multe locații din sectorul de industrie, pentru rulmenți cu diametrul exterior de pana la 750 mm. Împreună, cele două companii aduc o contribuție semnificativă la conservarea resurselor și evitarea risipei.

La Schaeffler România, „cutii SMART” sunt utilizate ca sisteme care contribuie la o mai bună gestionare a nevoilor logistice, de timp și financiare. Comparativ cu sistemul standard, de obicei de unică folosință, aceste „cutii SMART” sunt fabricate dintr-un material mai rezistent și sunt returnabile, respectiv asigură 5 cicluri de livrare tur-retur. Acestea pot fi utilizate timp de 200 de zile, iar forma mai compactă duce la o scădere a numărului de transporturi necesare, ceea ce rezultă într-o reducere de 50 procente a CO2.

„Subiectul sustenabilității este bine înrădăcinat în ADN-ul Schaeffler de mulți ani și reprezintă una dintre cele patru valori corporative ale noastre. Datorită noului sistem de ambalare, nu numai manipularea cutiilor este îmbunătățită, dar și spațiul de depozitare și costurile sunt reduse semnificativ ”, spune dr. Stefan Spindler, CEO Industrial la Schaeffler. „Numai pentru livrările către Flender, mai mult de 25.000 de cutii de transport de unică folosință ar putea fi înlocuite în fiecare an”.

„Pentru Flender, cooperarea strânsă cu clienții și furnizorii este o parte cheie a realizării neutralității climatice complete. Din acest motiv, este de asemenea important pentru noi să ne concentrăm atenția asupra economiilor potențiale din cadrul lanțului de aprovizionare. Suntem încântați să avem un partener ca Schaeffler, care acționează în această direcție. Odată cu introducerea cutiilor SMART pentru o platformă de cutie de viteze, reducem deja cantitatea de lemn utilizată ca material de ambalare de unică folosință cu peste 100 de tone pe an”, spune Andreas Evertz, CEO al Flender Group.

Design inovator

În timpul dezvoltării noului sistem de ambalare, a fost acordată o importanță considerabilă utilizării acestuia pentru diferite modele de rulmenți. Schaeffler lucrează în prezent la proiectarea cutiei pentru rulmenți cu un diametru exterior de până la 2400 mm. Un sistem de urmărire GPS, care facilitează urmărirea cutiilor în tranzit, este de asemenea testat în prezent. Cutiile sunt uniforme, iar dimensiunea lor este adaptată la dimensiunile unui euro palet, ce permite un total de până la cinci rame ce pot fi stivuite pe palet. Astfel, o unitate completă a noului sistem de ambalare înlocuiește o multitudine de cutii individuale pe mai mulți paleți.

Soluții sustenabile

Spre deosebire de materialele utilizate în cutiile de unică folosință anterioare, noua cutie SMART are ca rezultat reducerea CO2 cu peste 50 procente. Acest calcul include și transportul de returnare al ambalajelor goale. Această reducere a CO2 provine în special din evitarea deșeurilor de lemn rezultate din numărul crescut de cicluri de transport ale noii cutii SMART. Datorită stratului de rășină ce asigură o rezistență la frecare pe ambele părți, cutiile SMART sunt mult mai robuste decât cutiile de transport din lemn nelăcuite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL