Allview a obținut, în 2020, cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa. Compania pregătește listarea la bursă

Allview a obținut, în 2020, cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa. Compania pregătește listarea la bursă

Producătorul de dispozitive electronice Allview din Brașov a înregistrat, în 2020, o cifră de afaceri de peste 82,75 milioane de euro (404,61 milioane de lei), cea mai mare din istoria de 19 ani a companiei. Pentru finanțarea planurilor de dezvoltare, Allview pregătește în acest an listarea companiei la Bursă, alături de brokerul TradeVille.

Profitul net s-a situat la 4,88 milioane de euro (23,86 milioane de lei), după un an de creștere a vânzărilor pentru echipamentele electronice, dar în care AllView a valorificat și alte oportunități comerciale apărute în relația cu China, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Din totalul profitului net, producția de electronice a companiei (telefoane mobile inteligente, televizoare, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi) a reprezentat 1,4 milioane de euro (7,04 milioane de lei), în creștere de aproape patru ori față de profitul înregistrat de producția de electronice (1,84 milioane de lei) în 2019.

Sporirea semnificativă a profitabilității pentru producția de electronice survine unei creșteri constante a cifrei de afaceri din activitatea de bază, cu 20% față de 2019, respectiv 36% față de 2018. Allview a înregistrat creșteri de vânzări pentru întreg portofoliul de produse electronice în 2020, față de anul anterior, între care se remarcă avansul vânzărilor pentru gama IT&C, cu 12%, respectiv pentru televizoare smart, cu 27%.

„În pofida climatului economic plin de incertitudini, anul 2020 a fost unul cu rezultate foarte bune pentru Allview. Creșterea cifrei de afaceri și a profitului pentru activitatea noastră de bază, dispozitivele electronice, arată că reușim să intuim tendințele pieței dinamice pe care acționăm, venind cu produse inovatoare, la un raport calitate-preț competitiv. Cred că am dovedit că suntem o companie matură, care știe să își urmeze planurile de dezvoltare inclusiv în condiții de piață dificile, precum cele generate de pandemia COVID-19, dar și să maximizeze oportunitățile care apar. Aș vrea să mulțumesc echipei Allview pentru rezultatele excelente și sunt convins că, în anii următori, ne vom folosi experiența de aproape două decenii pentru a reconfirma aceste performanțe,” a declarat Lucian Peticilă, fondator și director general al Allview.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

  1. […] Allview a obținut, în 2020, cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa. Compania pregătește l… […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL