A apărut creditul pe WhatsApp şi în România! În unele cazuri, dobânda este zero. Cine poate lua aceste împrumuturi?

A apărut creditul pe WhatsApp şi în România! În unele cazuri, dobânda este zero. Cine poate lua aceste împrumuturi?

Doctorii, notarii şi executorii judecătoreşti pot lua credite de la Libra Bank prin intermediul WhatsApp. Costurile creditului pot fi de 10%, 8,5%, 5,5% sau chiar 0% pe an, iar Libra este singura bancă în cazul căreia accesarea unui credit nu presupune cel puțin folosirea unei aplicații special concepute în acest scop.

Libra Bank a lansat recent singurul credit din România care se poate acorda prin intermediul WhatsApp. Nu este vorba de vreo înşelătorie pe internet, genul creditelor din Franţa acordate prin intermediul WhatsApp şi cu ajutorul Facebook, ci o știre adevărată.

Este  un credit simplu care se acordă în baza discuţiilor/documentelor şi contractelor semnate între client şi reprezentantul băncii pe WhatsApp şi email, cu ajutorul semnăturii electronice. În general, durata obţinerii unui astfel de credit, de la primul contact până la virarea banilor în cont este de opt ore lucrătoare.

De creditul pe WhatsApp beneficiază doar trei categorii de profesii liberale: doctorii care au cabinet medical propriu, notarii şi executorii judecătoreşti. Ladouă numere de telefon dedicate, persoanele interesate pot trimite întrebările pe WhatsApp. În funcţie de răspunsuri,pot alege să trimită documentele solicitate prin email sau totpe WhatsApp. După verificare primeşte contractul de credit pe care îl semnează electronic.

Trei tipuri de credite

Există trei tipuri de credit care se pot acorda prin această metodă. Creditul fără garanţii care este de maximum 200.000 de lei se acordă pe maximum 10 ani şi are costuri totale de 10,5% pe an. Cel de-al doilea tip de credit, cel pentru achiziţionarea de echipamente, este împărţit în două categorii: cel clasic, în baza facturii proforma, de maximum 250.000 de lei şi cu un cost total al creditului de 8,5% şi cel în care împrumutatul apelează la furnizori de echipamente (în speţă medicale) aflat în relaţia de parteneriat cu Libra Bank.

În cazul în care un client optează pentru achiziţia de echipamente de la unul din partenerii băncii, dobânda plătită este 0%, iar contravaloarea echipamentului trebuie achitată către Libra Bank în maximum 24 de rate, după principiul cardului de credit cu perioadă de graţie.

Al treilea tip de credit este cel ipotecar, pentru achiziţionarea unui spaţiu imobiliar pentru constituirea cabinetului medical, notarial sau de executor, unde costurile totale ale împrumutului sunt de 5,5% şi caracteristicile similare cu cele ale unui credit ipotecar.

Până în prezent, acesta este singurul tip de împrumut care se acordă pe WhatsApp, iar apariţia lui a fost dictată de pandemia Covid 19 şi de necesitatea ca nici IMM-urile să nu mai fie nevoite să se deplaseze la bancă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL