Măsuri luate de Schaeffler România pentru reducerea poluării

Măsuri luate de Schaeffler România pentru reducerea poluării

Grupul Schaeffler continuă să își extindă angajamentul în domeniul protecției climei, cu succes: Compania a reușit să își îmbunătățească reînnoit performanța în ratinguri importante de sustenabilitate în 2020. „Suntem mândri că ne-am îmbunătățit ratingul CDP pentru climă de la „D ” la „A-” în numai doi ani ”, spune Corinna Schittenhelm, membru al Consiliului de Administrație al Schaeffler AG și responsabil Resurse Umane și Sustenabilitate.

În plus, Grupul Schaeffler a fost selectat printre cei 50 de lideri în domeniul sustenabilității și climei din întreaga lume, ca parte a 75-a aniversare a Organizației Națiunilor Unite.

Ca parte a strategiei sale de sustenabilitate, Schaeffler își aliniază în mod constant procesele de producție către eficientizarea utilizării resurselor, compatibilitate cu mediul și conservarea resurselor. Acest angajament este unul serios și de lungă durată pentru locația de producție de la Brașov: Schaeffler România este prima întreprindere de producție înregistrată EMAS din România. EMAS, Sistemul Comunitar de Management de Mediu și Audit, este o certificare voluntară, reprezentând un etalon al performanței de mediu.

Emisii de „carbon neutru” până în 2030

Inițiativele din Schaeffler România pentru reducerea amprentei de carbon numără programe pornind de cel de management al deșeurilor până la cele ce eficientizare a resurselor energetice. În anul 2020 aproximativ 90% din deșeurile generate în locație au fost valorificate sau reciclate. Astfel, întreaga cantitate de 156 de tone de deșeuri de hârtie și carton colectată a fost supusă operației de reciclare, iar 100% din folia de plastic utilizată a fost valorificată.

Printre proiectele de eficientizarea resurselor energetice se numără și modernizarea sistemului de iluminat din zonele de producție, prin care consumul de energie a fost redus cu 70%, iar durata de viață a lămpilor utilizate, crescută de 3,5 ori. În plus, portofoliul de proiecte include și soluții tehnice pentru a eficientiza generarea, distribuția și utilizarea resurselor necesare activității de producție, cum ar fi aerul comprimat sau fluidele pentru utilaje. Prin aceste acțiuni constante, în ultimii 4 ani, coeficientul eficienței energetice s-a îmbunătățit cu 10%, o valoare considerabilă.

„Schaeffler va emite «carbon neutru» în toate locațiile sale de producție din întreaga lume până în 2030 și va contribui astfel mai mult la protecția climei”, spune Klaus Rosenfeld, CEO al Schaeffler AG. Până în 2030, compania își va reduce și aprovizionarea anuală cu apă cu 20%.

Soluții sustenabile în Brașov

„Sustenabilitatea cu toate aspectele și provocările sale se dezvoltă într-o sarcină de management importantă pentru următorii ani. Realizăm că respectarea și protejarea mediului și a comunităților în care operăm este esențială pentru un viitor de succes”, spune Sorin Poteraș, director general Schaeffler România.

„Atunci când creăm valoare adăugată sustenabilă, nu ne concentrăm doar asupra proceselor și lanțurilor noastre de aprovizionare, ci și asupra produselor noastre, de exemplu, în domeniul energiei eoliene. Suntem furnizori dedicați pentru cei mai importanți producători de turbine eoliene la nivel mondial, iar produsele furnizate de Schaeffler România în 2020 au contribuit la alimentarea cu energie verde a peste 3 de milioane de gospodării din lume.”

În calitate de furnizor pentru sectorul energiei verzi, Schaeffler România produce aproape toate tipurile de rulmenți pentru turbine eoliene, cu diametrul de la 400 la 4.000 mm, având o abordare atentă a întregului lanț de producție. La acest portofoliu complet de produse se adaugă și dezvoltarea de soluții noi, complexe, pentru clienții din industrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL