3,6 milioane de lei, pentru fluidizarea traficului pe DN1, între Comarnic și Predeal

3,6 milioane de lei, pentru fluidizarea traficului pe DN1, între Comarnic și Predeal

CNAIR și Ministerul Transporturilor au semnat un contract de finanțare în valoare de 3.6 milioane de lei care vizează creșterea capacității de circulație pe DN1, între Comarnic și Predeal.

,,Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în calitate de beneficiar al finanţării şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, în calitate de organism intermediar pentru transport, au convenit în data de 1 aprilie 2021, încheierea contractului de finanţare pentru proiectul «Măsuri de sporire a capacității de circulație pe DN1- Valea Prahovei, sectorul de drum Comarnic- Predeal» în vederea acordării finanţării nerambursabile alocată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020”, se arată într-un comunicat CNAIR.

Valoarea totală a proiectului este de circa 3.6 milioane de lei şi va fi finanţat astfel: 85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 15% contribuţia proprie.

Perioada de implementare a proiectului este de 13 luni, respectiv între data de 1 iunie 2021 şi 30 iunie 2022 la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea contractului de finanţare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Proiectul are în vedere elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic de execuţie pentru 6 obiective de investiţie aflate de-a lungul drumului naţional DN1 – Valea Prahovei în zona Comarnic – Predeal. 

Primul obiectiv presupune amenajarea pasajului pietonal subteran sau suprateran în piața centrală din Comarnic intersecție DN 1 cu strada Ghioseşti şi amenajare pasaj pietonal subteran sau suprateran la Primăria Comarnic.

Al doilea obiectiv presupune amenajarea pasajului pietonal subteran sau suprateran de la intersecţia DN1 cu strada Crinului (Poiana Ţapului), strada Telecabinei (Buşteni) şi strada Panduri (Predeal).

Al treilea obiectiv îl reprezintă realizarea pasajului rutier de la intersectia DN1 cu strada Prahovei (Azuga), iar al patrulea obiectiv înseamnă realizarea pasajului rutier de la intersecţia DN1 cu DN73A (Predeal).

Obiectivul al cincilea presupune realizarea unui pasaj rutier la intersectia DN1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud), iar al şaselea obiectiv înseamnă realizarea pasajului rutier la intersecţia DN1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL