Administrația Biden propune un impozit minim la nivel mondial pentru multinaționale. Cum s-ar putea aplica

Administrația Biden propune un impozit minim la nivel mondial pentru multinaționale. Cum s-ar putea aplica

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a pledat pentru stabilirea unui impozit corporativ minim la nivel mondial, în contextul în care Administraţia Joseph Biden vrea majorarea taxelor pentru companii în scopul finanţării planului major de reconstrucţie a infrastructurii.

„Competitivitatea se referă mai mult la modul în care companiile care au sedii centrale în SUA se descurcă în raport cu alte companii în eforturile de fuziuni şi achiziţii la nivel mondial. Trebuie să ne asigurăm că guvernele au sisteme fiscale stabile care să genereze venituri suficiente pentru investiţii în bunuri publice esenţiale şi pentru a răspunde crizelor, trebuie să ne asigurăm că toţi cetăţenii asumă în mod corect povara finanţării guvernelor”, a argumentat Janet Yellen, citată de Mediafax.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a propus săptămâna trecută o serie de modificări fiscale în domeniul corporativ, care ar urma să genereze fonduri bugetare suplimentare de 2.000 de miliarde de dolari în următorii 15 ani, pentru finanţarea investiţiilor în infrastructură.

Conform planului, taxa corporativă în SUA ar urma să fie majorată de la 21% la 28%, iar impozitul minim pentru profiturile obţinute în străinătate de companiile americane ar urma să ajungă la cota de 21%. Administraţia de la Washington pregăteşte şi măsuri pentru a împiedica firmele să transfere sedii şi locuri de muncă în afara Statelor Unite.

Conform unor surse de peste Ocean, preşedintele Joe Biden are în vedere un pachet economic de stimulare în valoare de 1,9 trilioane de dolari şi a propus majorarea impozitului minim pentru corporaţii pentru a-l finanţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL