Britanicii de la PayPoint au finalizat vânzarea operațiunilor din România către Innova

Britanicii de la PayPoint au finalizat vânzarea operațiunilor din România către Innova

Procesatorul britanic de plăți PayPoint a finalizat vânzarea operațiunilor din România către fondul de investiții Innova Capital, înregistrat în Polonia și prezent pe piața locală cu un portofoliu bogat de companii. Compania britanică a ieșit astfel de pe piața românească, după 13 ani de activitate.

Innova a plătit 48 milioane de lire sterline (55,33 milioane euro) la cursul de schimb curent pentru preluarea PayPoint Services SRL. Tranzacția a fost estimată inițial la aproximativ 47 milioane de lire. Anunțul privind finalizarea tranzacției a fost făcut la câteva zile după ce Innova și-a asigurat o finanțare de 25 milioane de euro de la BERD și un creditor local nespecificat pentru plata achiziției.

„În linie cu schimbarea pasului în strategia noastră axată pe Marea Britanie, suntem încântați că am finalizat vânzarea PayPoint România. Aș dori să mulțumesc echipei de conducere din România și angajaților pentru contribuția lor la PayPoint în ultimii 13 ani. Credem că Innova Capital este proprietarul potrivit pentru a duce afacerea mai departe și dorim mult succes PayPoint România și Innova pentru viitor”, a declarat directorul general al PayPoint, Nick Wiles.

În octombrie, Innova a semnat un acord pentru preluarea operațiunilor din România ale PayPoint, respectiv  PayPoint Services SRL și PayZone SA. Cele două subsidiare au fuzionat ulterior, sub umbrela PayPoint Services.

PayPoint România este principalul operator de încasare plăți, încărcare electronica și transfer de bani în puncte comerciale la nivel național, cu o cotă de piață de 24%. Planurile companiei pentru perioada următoare se vor axa pe digitalizarea serviciilor, inclusiv prin lansarea aplicațiilor mobile pentru consumatori.

Cu sediul la Varșovia, Innova Capital este un fond activ în regiunea Europei Centrale și de Est, având în portofoliu investiții în companii ca Oshee, Neomedic, Voxtel (Orange Moldova), Orange România, Energobit și MobiTEL.

Pe lângă achiziția PayPoint România, fondul a finalizat, anul trecut, preluarea rețelei de magazine Optiplaza, brand românesc pe piață din 2004, la câteva luni după ce a primit avizul Concurenței pentru achiziția rețelei de magazine OPTIblu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL