A treia generație a modelului Dacia Sandero face furori în Europa

A treia generație a modelului Dacia Sandero face furori în Europa

Presa din Europa nu contenește să elogieze a treia generație a modelului Dacia Sandero, datorită aspectului general, mult îmbunătățit, dar și grație micilor inovații și soluții care fac utilizarea mașinii mai plăcută. Una dintre ele este sistemul Media Control, unul inovativ pentru industria auto.

Dacia a reușit să inoveze, în noul Sandero, felul în care utilizatorii unui vehicul interacționează cu sistemul de infotainment. Pentru că este la modă ca mașina să dispună de un astfel de sistem, care este comandat nu prin butoane, ci printr-un display cu touch, cei de la Dacia s-au gândit care ar fi cel mai ieftin și, în același timp, ușor de actualizat.

Așa au ajuns la inovația numită Media Control, care folosește telefonul mobil pentru controlul sistemului media, dar și pentru preluarea informațiilor despre mașină.

„Ecranul se află în buzunarul tău deja”, explică cei de la Dacia soluția aleasă, cea mai accesibilă din pachetele noului Sandero. Pentru cei mai pretențioși, există și sistemele mai complicate, care au un display instalat pe bord, dar pentru cei care sunt fericiți cu propriul telefon și vor să-l folosească și în mașină, Media Control este gratuit.

Nicolas Legros, Director pentru operațiuni Cross Car Line în cadrul Dacia explică: „Media Control este un sistem multimedia complet. Include un radio, două difuzoare, un port USB, conexiune Bluetooth, control pe volan și, deasupra tuturor, o stație docking pentru telefon integrată în bord. De la începutul proiectului, această stație de fixare a fost cu adevărat integrată în designul bordului. O garanție de confort și ergonomie pentru clienții noștri”.

Una dintre cele mai apreciate publicații auto din Germania, Auto Motor & Sport, identifică și care este unul dintre avantajele esențiale ale acestui sistem: „Configurarea unui sistem de infotainment este un proiect costisitor pentru producătorii de automobile. Dacă performanțele sale rămân în urmă, interesul clientului tot mai scăzut face ca dezvoltarea sistemului să fie nerentabilă”.

Cu soluția găsită de Dacia, sistemul multimedia al mașinii poate fi tot timpul înnoit, pentru că este mult mai ușor să înlocuiești telefonul și să ai din nou cel mai nou „device” la bordul mașinii. Pentru a putea comanda Media Control prin intermediul telefonului, clienții Dacia Sandero nu au altceva de făcut decât să instaleze aplicația proprie a mărcii.

Aceasta permite configurarea completă, utilizarea mai multor operatori de navigație, crearea de widgeturi, playlisturi, dar și alte funcții, precum „Got o My Car” care ajută la găsirea locului în care ai parcat mașina. Atunci când telefonul este scos din stația de andocare, aceasta se închide elegant.

Cei de la AMS au și o concluzie interesantă, referitoare la inovația Dacia: „Media Control este o soluție care se potrivește clienților Dacia, dar ar putea fi interesantă și pentru alți producători”, folosind un titlu sugestiv pentru articolul referitor la acest dispozitiv: „Schones Ding, Dacia!” (n.r. „Frumos lucru, Dacia!”)

Noua Dacia Sandero, care a fost lansată deja pe toate piețele din Europa vestică, a atras o serie de review-uri favorabile din partea celor mai multe publicații auto, atât pentru calitățile tehnice ale mașinii, cât și pentru designul său.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL