Un politician brașovean vrea să fie administrator la Electrica

Un politician brașovean vrea să fie administrator la Electrica

14 candidați sunt pe lista preliminară pentru a face parte din Consiliul de Administrație al Electrica. Ieri, ultima zi în care acționarii au avut posibilitatea să vină cu propuneri, s-au înscris încă 5 persoane, respectiv Alexandru Botez, Ion-Cosmin Petrescu, George Cristodorescu, Adrian-Florin Lotrean și Atilla Kovacs.

Vă prezentăm candidații propuși să fie administratori la Electrica:

Atilla Kovacs nu are nicio legătură cu domeniul energetic, dar vrea să fie administrator la Electrica. Nu este singurul în această situație, după cum remarcăm. Este doctor în Filosofie, Universitatea Babeș–Bolyai Cluj-Napoca, a absolvit Colegiul Național de Apărare, Bucureşti.

Are studii doctorale – Filosofie și la Universitatea Eötvös Loránd, Budapesta. Potrivit CV-ului, este asistent universitar  și a deținut funcții politice din 1998, de vicepreședinte, respectiv președinte la Organizația județeană UDMR. A fost consilier județean în Braşov.

Legătura lui Alexandru Botez cu domeniul energetic este CNR-CME, unde este membru. „Sunt pasionat de sectorul energetic, fiind membru CNR-CME, pasiune pe care am moștenit-o de la tata care era electrician”, a declarat Botez, care este în prezent administrator și asociat la SC Luxuryimob IT SRL.

Este licențiat în Management, Facultatea de Management și Marketing, Universitatea Romano-Americană, București, precum și în domeniul Mecatronică, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, Universitatea Politehnică, București. Are certificat de absolvire pentru ocupația Broker Imobiliar (Managementul Agențiilor Imobiliare și Sistemul Imobiliar Informatizat).

Ion-Cosmin Petrescu este prezentat, pe site-ul Electrica, ca fiind licențiat în Cibernetică și Previziune Economică, Facultatea de Cibernetică, Academia de Studii Economice București. Nu am găsit prea multe informații despre acest candidat. Pe Linkedin (sperăm că este candidatul Petrescu în CA Electrica!!!), apare ca fiind Direcor Executiv IT la FNGCIMM SA –IFN.

Campion al îmbunătățirii continue, concentrat pe rezolvarea problemelor, cu o experiență de peste 17 ani în industria de petrol și gaze B2B și servicii financiare, mai scrie pe Linkedin.

George Cristodorescu are experiență în sectorul energetic. A fost director general adjunct al E.ON Romania, precum și presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica. În CV-ul acestuia se precizează că este freelancer. Este este cetățean german, licențiat în economie/administrarea afacerilor la Universitatea Worms, Germania.

De asemenea, este licențiat în Finanțe, Resurse Umane, Marketing și Dezvoltare Organizațională, Universidad Austral de Chile, Valdivia, Chile și licențiat în Management în Construcții, Universitatea de Științe Aplicate, Biberach, Germania.

Adrian-Florin Lotrean, de profesie avocat, membru al Baroului București începand cu anul 2008, este licențiat  în Științe juridice, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș–Bolyai Cluj-Napoca, precum și în Științe economice, Contabilitate și expertiză financiară, Facultatea de Științe Economice, Universitatea de Vest Timișoara. Este practician în insolvență, membru al Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență începand din anul 2007.

Dragoș Valentin Neacșu, BVB și Marius Leonard Gherghina, expert în private equity au fost primii doi noi candidați pentru CA Electrica, înscriși pe lista preliminară alături de cei 7 actuali administratori (Valentin Radu, Dragoş Andrei, Iulian Cristian Bosoancă, Radu Mircea Florescu, Bogdan-George Iliescu, Gicu Iorga și Ramona Ungur).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

  1. […] Despre ceilalți pretendenți la CA Electrica, citiți pe eKRONomica.ro […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL