Ferrari va lansa prima mașină electrică

Ferrari va lansa prima mașină electrică

Marca italiană de mașini sport Ferrari își va lansa prima mașină complet electrică în 2025. Acest lucru a fost declarat de președintele companiei, John Elkan, în timpul adunării generale anuale a companiei.

Comentariul lui Elkan sugerează că Ferrari își schimbă radical abordarea față de fenomenul electrificării după plecarea  lui Luis Camilleri care a renunțat la funcția de CEO la sfârșitul anului 2020.

De-a lungul mandatului său la Ferrari ca șef al mărcii, Camilleri a fost sceptic cu privire la ideea de a crea o mașină electrică sportivă și a subliniat că nu va renunța la motoarele cu ardere internă.

„Mulți dintre clienții noștri spun că nu își pot imagina un Ferrari adevărat care să fie complet electric”, a spus Camilleri în 2019.

Anul trecut, el le-a spus analiștilor că Ferrari nu va deveni un brand complet electric și a exclus perspectiva ca mașinile electrice să reprezinte 50% din vehiculele produse la Maranello.

La începutul lunii februarie, Ferrari a prognozat câștiguri care vor ajunge în acest an la 1,45-1,5 miliarde de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL