Sondaj: 81,33% dintre tinerii antreprenori consideră că ministrul Economiei, Claudiu Năsui, ar trebui să fie demis

Sondaj: 81,33% dintre tinerii antreprenori consideră că ministrul Economiei, Claudiu Năsui, ar trebui să fie demis

Asociatia Europeana a Tinerilor Întreprinzatori (AETI) a realizat un sondaj de opinie referitor la activitatea ministrului economiei, Claudiu Năsui, si a chestionat antreprenorii daca considera ca acesta ar trebui sa fie demis de catre premierul Romaniei, Florin Citu. Sondajul s-a facut in 2 etape: sondaj telefonic si sondajul unui grup de antreprenori, ce insumeaza peste 10.000 de membri, de pe Facebook.

Antreprenorii au raspuns la urmatoarea intrebare“Avand in vedere blocarea Masurii 3 (investitii), intarzierile inregistrate la masura 2 (capital de lucru), blocarea programului pentru START-up-uri (Star Tech Innovation), blocarea celorlalte programe guvernamentale: Microindustrializare, Comert si Servicii, Internationalizare, Femeia Manager etc, considerati ca premierul Romaniei ar trebui sa il demita pe ministrul ECONOMIEI, Claudiu Nasui? ”

Astfel, dintre cei 600 de antreprenori contactati telefonic (in intervalul 15-18 aprilie 2021), 81,33% considera ca ministrul Economiei, Claudiu Nasui, ar trebui sa fie demis de catre premierul Romaniei, 16,16% dintre respondenti considera ca ministrul Economiei nu ar trebui sa fie demis, iar 2,50% nu au dorit sa raspunda la intrebare.

Acelasi sondaj, referitor la activitatea si demiterea ministrului Economiei a fost efectuat si pe cel mai mare grup de Facebook, al antreprenorilor interesati de GRANTURILE pentru firmele afectate de CO-VID19 si de alte programe cu fonduri nerambursabile, gestionate de Ministerul Economiei, din care fac parte peste 10.000 de antreprenori – GRANTURI pentru IMM-uri -INVESTITII/CAPITAL de lucru-Fonduri nerambursabile. 

Grupul poate fi accesat la adresa: https://www.facebook.com/groups/676824399779458iar sondajul poate fi accesat aici: https://www.facebook.com/groups/676824399779458/permalink/913593872769175

Sondajul a fost efectuat in perioada 17 aprilie 2021, ora 17.01- 19 aprilie 2021, ora 9.00.

In urma efectuarii acestui sondaj public, 74,15% considera ca ministrul economiei ar trebui sa fie demis de catre premierul Romaniei, Florin Citu, 22,47% dintre respondenti considera ca ministrul economiei nu ar trebuie sa fie demis, iar 3,37% nu au dorit sa raspunda la intrebare.

In conditiile in care Romania este pe ultimele locuri din UE, in ceea ce priveste ajutoarele de stat acordate firmelor afectate de pandemie si de restrictiile impuse de autoritati, ministrul economiei, Claudiu Nasui blocheaza si ajutoarele pentru firmele afectate de restrictii, ce provin din fonduri europene, preferand ca Romania sa piarda 550 de milioane de euro, pentru simplul fapt ca domnia sa nu este de acord cu lista de cheltuieli eligibile, stabilita de colegul sau de coalitie, fostul ministru al ECONOMIEI, Virgil Popescu. De altfel, ministrul economiei nu doar ca nu a implementat masurile asumate prin programul de guvernare, dar nici macar nu a initiat absolut nimic pentru a le indeplini”, a declarat George Velcea, Presedintele Asociatiei Europene a Tinerilor Intreprinzatori.

Ministerul Economiei, prin fostul ministru Virgil Popescu, a promis in 27 noiembrie 2020, lansarea programului pentru START-up-uri, la inceputul anului 2021. Actualul ministru, Claudiu Nasui a blocat si acest program mult asteptat de zeci de mii de antreprenori. Nu il intereseaza ca state occidentale ca SUA, Germania, Marea Britanie, Franta, Israel, Polonia si altele, organizeaza concursuri de proiecte si finanteaza START-UP-urile. Domnia sa, are propria agenda, care nu corespunde cu dezvoltarea sustenabila a economiei, sau cu dorintele antreprenorilor romani si ale mediului de afaceri. In conditiile in care Romania e pe ultimul loc in UE, dupa numarul de IMM-uri, raportate la 1000 de locuitori, ministrul economiei blocheaza atat programul pentru START-UP-uri, cat si masura 3 –Granturile pentru investitii. Dupa ce ca acest ministru (Nasui) nu incurajeaza crearea de noi afaceri, mai si blocheaza masura 3, programul care incurajeaza investitiile pentru firme vechi, care au atata nevoei de ajutor, in perioada asta”, a declarat Eduard Rapiteanu, consultant in accesarea fondurilor nerambursabile.

„Intreaga activitate a ministrului economiei, Claudiu Nasui, a constat in BLOCAREA Granturilor pentru investitii – Masura 3 (pe care acum declara ca vrea sa o si anuleze), blocarea celui mai mare si de succes program pentru START-UP-uri (STAR-TECH INOVATION, fostul START-UP NATION), ce a creat peste 64.000 locuri de munca), gestionarea dezastruoasa a Masurii 2 – capital de lucru, concretizata prin intarzieri foarte mari si blocaje, blocarea programelor Microindustrializare, Comert si Servicii de piata, Internationalizare, Femeia Manager ce functionau cu succes, de 10 ani in Romania. Actualul ministru al Economiei e interesat doar sa adune capital de imagine, este intr-o continua campanie electorala si continua sa ne repete povesti nemuritoare despre sustinerea IMM-urilor si transparenta, dar daca facem un bilant, vedem ca NU a facut absolut nimic pentru firme si doar a blocat programele ce sustineau micii antreprenori romani”a continuat George Velcea, Presedintele Asociatiei Europene a Tinerilor Intreprinzatori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL