Brașovul, locul I pe țară la numărul de turiști, în primele 2 luni ale anului

Brașovul, locul I pe țară la numărul de turiști, în primele 2 luni ale anului

Brașovul rămâne preferatul turiștilor, atât români cât și străini, chiar și în pandemie. Aproape 190.000 de turiști au vizitat județul nostru în primele două luni ale acestui an. Cei mai mulți au preferat să stea la hoteluri-apartament, acestea având cel mai ridicat indice net de utilizare a locurilor de cazare în perioada menționată.

În perioada ianuarie-februarie 2021, judeţul Braşov a fost pe locul I referitor la numărul de sosiri, cu ponderea de 19,4%, arată datele Direcției Județene de Statistică Brașov.

În același interval, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, numărul de sosiri ale turiștilor români, în județul Brașov, a scăzut cu 10,3%.

În perioada ianuarie-februarie 2021, cel mai mare indice de utilizare s-a înregistrat la hoteluri apartament (44,9%).

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Braşov au fost în perioada ianuarie – februarie 2021, în scădere cu 14,8%, comparativ cu aceeaşi perioada din anul 2020.

Cei mai mulți turiști străini care au vizitat Brașovul provin din Republica Moldova, Regatul Unit, Germania, Franța, federația Rusă, Italia, Ungaria și SUA.

Înnoptările – peste 378.000 – înregistrate în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Braşov au fost în ianuarie – februarie 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020, în scădere cu 17,9%.

Indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune, în judeţul Braşov, în ianuarie – februarie 2021 a fost de 29,0% iar faţă de aceeaşi perioada din 2020 (30,0%) a scăzut cu 1,0 puncte procentuale.

Durata medie a sejurului a fost în ianuarie – februarie 2021 de 2,0 zile.

În Regiunea Centru, judeţul Braşov ocupă locul I la sosiri cu 57,3% şi la înnoptări cu 58,8%, din totalul sosirilor, respectiv al înnoptărilor regiunii.

La nivel naţional, judeţul Braşov ocupă locul I, la sosiri cu ponderea de 19,4% și la înnoptări cu ponderea de 20,7%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL