Avicod și Transavia, cercetate de Consiliul Concurenței!

Avicod și Transavia, cercetate de Consiliul Concurenței!

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație ce vizează un posibil comportament anticoncurențial în cazul a zece companii și a unei asociații care își desfășoară activitatea pe piața producției și/sau comercializării cărnii de pasăre din România, potrivit unui comunicat al instituției.

Companiile investigate sunt  Transavia S.A., Ave Impex S.R.L., Vis Agri S.R.L., Safir S.R.L., Avi-Top S.A., Avicola Buzău S.A, Avicola Dragoș Vodă SA, Avicod SA, Agricola Internațional Bacău S.A., Agrisol International RO S.R.L și Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).

Consiliul arată că are indicii privind posibile înțelegeri și practici concertate facilitate de Uniunea Crescătorilor de Păsări pentru limitarea ofertei de produse, scopul final fiind creșterea artificială a prețurilor de vânzare.

Instituția a făcut inspecții inopinate la sediile unor companii care activează pe piața producției și/sau comercializării cărnii de pasăre, precum și la sediul UCPR.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Anul trecut, Consiliul Concurenței a sancționat 90 de companii și asociații ale acestora cu amenzi de 400,2 milioane lei (82,7 milioane euro), peste 40% din această valoare totală fiind recunoscută de companii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL