Gheorghe Ţucu, fondator şi managing partner al Valeg Creative Solutions, se aşteaptă ca în următorii 3-5 ani, toate casele din România să fie dotate cu panouri fotovoltaice hibride cu cogenerare solară şi este de părere că este mai folositor şi mai profitabil să se producă energie pentru consumul propriu, prin aplicarea standardului Nearly Zero Energy Buildings (nZEB).
„Panourile fotovoltaice hibride cu cogenerare solară sunt o investiţie care, pe de-o parte, înverzeşte respectiva clădire, iar pe de altă parte, reduce substanţial factura cu energia a acesteia. În 3-5 ani, văd toate casele din România dotate cu panouri fotovoltaice hibride cu cogenerare solară. Soluţia pură de energie regenerabilă este cogenerarea solară, care înseamnă producerea simultană de căldură şi electricitate, utilizând panouri fotovoltaice hibride pentru consumul propriu al locaţiei, nu pentru a vinde în reţea“, a declarat Gheorghe Ţucu, fondator şi managing partner al Valeg Creative Solutions, companie de consultanţă şi inginerie specializată în livrarea de soluţii integrate pentru cogenerare.
„Prin astfel de investiţii creşte rezilienţa reţelei de distribuţie. Un sistem de 10 panouri hibride costă între 10.000 şi 12.000 de euro + TVA. O astfel de investiţie se recuperează în 3-4 ani de zile, iar durata de viaţă a acestor panouri este de 20-25 de ani“, a mai spus acesta.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!
[…] Cât costă o astfel de incestiție citiți pe eKRONomica.ro! […]