Fermierii brașoveni au cerut subvenții pentru o suprafață mai mare ca anul trecut

Fermierii brașoveni au cerut subvenții pentru o suprafață mai mare ca anul trecut

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor unice de plată. Astfel, în perioada 1 martie – 17 mai 2021, au fost depuse un număr de 802.956 cereri unice de plată pentru o suprafață de 9.823.979 hectare.


La o analiză comparativă a datelor, se observă că față de anul anterior numărul cererilor a scăzut cu 24.008 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 9.041 ha.

De asemenea, în județul Brașov, Centrul Județean APIA a primit 14.968 de cereri unice de plată, în scădere față de anul trecut, dar a înregistrat o creștere a suprafețelor agricole, cu 1941,22 hectare, ajungând la o suprafață realizată de 187.381,45 hectare (101,05 % față de estimare).

Avem astfel confirmarea că, de la an la an, fermierii sunt tot mai conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață.

„Precizăm că, în conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, Campania de primire a cererilor unice de plată continuă timp de 25 de zile, respectiv până la data de 11 iunie 2021 inclusiv, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere”, a precizat directorul executiv al APIA Brașov, Dorel Longhin Stânea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL