Acord al marilor puteri pentru impozitarea companiilor multinaționale

Acord al marilor puteri pentru impozitarea companiilor multinaționale

Într-o mutare ce ar putea afecta inclusive giganții tehnologici Amazon și Google, Grupul celor mai industrializarte țări ar urma să se angajeze pentru introducerea unei cote minime de impunere. Grupul celor G7 a ajuns la un acord „istoric” privind impozitarea companiilor multinaționale, a declarat ministrul britanic al Finanțelor, Rishi Sunak, citat de BBC și preluat de News.ro.

Miniștrii de finanțe reuniți la Londra au fost de acord să se angajeze la principiul unei cote minime a impozitului pe profit de 15%. Giganții tehnologici precum Amazon și Google ar putea fi printre companiile afectate. Măsura ar putea duce la fluxuri de miliarde de dolari către guverne pentru a achita datoriile suportate în timpul crizei Covid.

Acordul – dintre SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Canada, Italia și Japonia – va exercita presiuni asupra altor țări să urmeze exemplul, inclusiv la o reuniune a G20, programată luna viitoare.

Sunak a declarat că acordul a fost conceput pentru a crea condiții de concurență echitabile pentru companiile globale. „După ani de discuții, miniștrii de finanțe din G7 au ajuns la un acord istoric pentru a reforma sistemul fiscal global și pentru a-l face potrivit pentru era digitală globală”, a spus el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL