Analiza dosarelor pentru programul Electric-Up va fi finalizată în următoarele săptămâni

Analiza dosarelor pentru programul Electric-Up va fi finalizată în următoarele săptămâni

Analiza celor 2.536 de dosare de finanţare depuse în programul Electric-Up va fi finalizată în următoarele săptămâni, în condiţiile în care, până în prezent, au fost analizate 2.033 de dosare, potrivit unui comunicat postat luni de Ministerul Energiei pe Facebook.

Evaluarea dosarelor depuse pentru finanţare în programul Electric-Up a început pe 9 aprilie, o dată cu configurarea accesului în platforma informatică dedicată programului, se menţionează în comunicat.

„Până în acest moment au fost analizate 2033 de dosare şi transmise către aplicanţi 498 de solicitări pentru clarificare şi completare. Vom publica în fiecare zi de luni un status actualizat al Programului. Concret, urmează să finalizăm, în următoarele săptămâni, analiza tuturor celor 2.536 de dosare şi să comunicăm solicitările de clarificare către toţi participanţii care nu au avut dosarele complete/conforme. După parcurgerea acestei etape vor fi solicitate proiectele tehnice aplicanţilor evaluaţi ca fiind eligibili, conform Ghidului de finanţare”, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

Perioada de înscriere în cadrul primei sesiuni a programului ElectricUp s-a finalizat în data de 3 februarie 2021, conform Ministerului Energiei.

Etapele următoare înscrierii sunt cele de analiză şi evaluare, în conformitate cu prevederile ghidului de finanţare, iar în această etapă vor fi solicitate aplicanţilor clarificări şi completări pentru documentele depuse în etapa de înscriere.

Prin Programul Electric-Up se acordă un ajutor de minimis întreprinderilor mici şi mijlocii precum şi beneficiarilor operatori economici care activează în domeniul HoReCa, în sumă maximă de 100.000 euro/beneficiar, reprezentând un suport financiar de până la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, potrivit Agerpres.

Finanţarea acordată în cadrul programului este destinată instalării sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp şi 100 kWp, necesară consumului propriu şi livrării surplusului în sistemul energetic naţional, dar şi a staţiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL