Electroprecizia va investi aproximativ 700.000 de euro într-un parc fotovoltaic

Electroprecizia va investi aproximativ 700.000 de euro într-un parc fotovoltaic

Compania brașoveană Electroprecizia Săcele ar urma să investească 698.000 de euro într-un parc fotovoltaic. Jumătate din acești bani provin din granturi acordate de Guvernul Norvegiei.

Potrivit companiei, proiectul ar urma să fie implementat până la finele anului, puterea instalată fiind de 0,96MW. Astfel, se vor produce 1.279.148 MWh/an, estimându-se o reducere anuală a emisiilor de CO2 de 391,5 tone.

Centrala Electrică Fotovoltaică va fi racordată la rețeaua electrică de utilizare din interiorul platformei industriale și va livra energia electrică produsă către consumatorii racordați la tensiunea de 0,4 kV, fără livrarea surplusului de energie electrică în rețeaua electrică de distribuție de interes public. Surplusul de energie electrică va fi redus la maxim 0,10 kWh/h în orice interval orar din zi prin intermediul sistemului de reglare automată dinamică a puterii active a invertoarelor de putere, inclus în cadrul sistemului de monitorizare la distanță. Măsurarea energiei electrice produse va fi asigurată prin intermediul sistemului de monitorizare.

„Până la finalul anului 2021 preconizăm începerea unei noi investitii pentru o hala de producție de tip build-to-suit pentru o suprafață de aproximativ 5.800 mp pentru care intentionam sa depunem un nou proiect pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile”, arată reprezentanții companiei săcelene.

Proiectul este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România” program de finanţare pentru energie regenerabilă, eficiență energetică, securitate energetică.

Electroprecizia este mai mult decât o companie, este inima comunității săcelene și o poveste de succes care durează de 85 de ani. Suntem o companie responsabilă social, care se implică activ în viață comunității din care face parte și contribuie la dezvoltarea durabila a acesteia”, a declarat Adrian Secelean, managerul companiei săcelene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL