Klippa a deschis un birou la Brașov, prima ieșire din Olanda

Klippa a deschis un birou la Brașov, prima ieșire din Olanda

Klippa, companie olandeză specializată în digitalizarea fluxurilor de documente și automatizarea proceselor de business cu ajutorul inteligenței artificiale, a dechis un birou la Brașov, al treilea din Europa după Amsterdam și Groningen, anuntă dutchitchannel.nl.

Compania a fost fondată în 2015 și are clienți în peste 25 de țări. Echipa de la Brașov va analiza, structura și adnota date care apoi vor utilizate de sistemele de machine learning ale Klippa.

„Ne bucurăm mult pentru acest pas. Multe companii au dificultăți în procesul de digitalizare. Analiza, structurarea și adnotarea corectă a datelor este o parte esențială a acestui proces. Cu o echipă mai mare putem sprijini mai bine companiile pe parcursul tranziției digitale”, afirmă Yeelen Knegtering, CEO Klippa.

Echipa locală este condusă de Andreea Bociu, care locuiește în prezent în Olanda. Înainte de a se muta în Olanda, Bociu a lucrat în România pentru Deloitte și Telus International. „Brașovul este de interes pentru companiile IT&C datorită nivelului mare de educație și a costurilor cu forța de muncă relativ reduse. România este pe locul al doilea în lume în funcție de viteza internetului, cu circa 15 Mbps. Un nou aeroport urmează să fie construit aici”, afirmă Bociu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL