Românii au cele mai mici venituri din Uniunea Europeană

Românii au cele mai mici venituri din Uniunea Europeană

România este țara cu cei mai săraci oameni din Uniunea Europeană. Chiar și bulgarii câștigă cu aproape 100 de lei mai mult decât noi.

Statisticile arată că 10% dintre români, adică 1,5 milioane de oameni sunt nevoiți să-și asigure toate cele necesare cu mai puțin de 25 de lei pe zi. Aproape unu din trei angajați încasează, lunar, mai puțin de 1.400 de lei.

Suma e de șase ori mai mică decât cea pe care o câștigă, în medie, cei mai săraci europeni.

În 2021, cel mai sărac portughez câștigă lunar 450 de euro, adică echivalentul a peste 2.200 de lei.

În România, există oameni care nu reușesc să strângă mai mult de 650 de lei, chiar dacă lucrează.

Deși sunt angajați, mulți români nu își permit un trai decent

Victoria Stoiciu, expert Fundația Friedrich Ebert România: Vorbim de oamenii care muncesc cu ziua, vorbim de oamenii care muncesc la negru, care pur și simplu au un teren agricol, îl lucrează, pot să vândă ceva produse, nu sunt considerați șomeri, fac o muncă, au un venit, dar venitul e extrem de mic.

Ei sunt nevoiți să se descurce, lunar, cu mai puțin de 650 de lei. Și, deși unii sunt angajați, nu își permit un trai decent.

Victoria Stoiciu, expert Fundația Friedrich Ebert România: Vorbim în cel mai rău caz de persoane salariate, în care ai tatăl care lucrează pe salariul minim pe economie, sau poate pe un part time, deci pe jumătate de normă, dar are în întreținere soție și copii, și atunci evident că suma care revine este foarte mică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL