4 ani de ProAfaceri! Nu doar la Brașov, ci în România!

4 ani de ProAfaceri! Nu doar la Brașov, ci în România!

Asociatia ProAfaceri Brasov a aparut din dorinta de a dinamiza mediul de afaceri brasovean, la initiativa unor antreprenori brasoveni. Undeva la inceputul anului 2017, acestia si-au propus sa creeze un nou proiect de business prin care sa reuneasca antreprenori brasoveni si nu numai, sa aduca laolalta experienta, energie, oportunitati de afaceri, fiind deschisi pentru a se implica in comunitate.

Astfel, Asociatia a luat fiinta si activeaza fara partizanat politic sau de alta natura, fiind doar rezultatul muncii si energiei antreprenorilor brasoveni fondatori si ai echipei ProAfaceri.
“Am pornit de la viziunea ca ProAfaceri sa fie prima optiune a antreprenorilor in ceea ce priveste infiintarea, managerierea, finantarea si internationalizarea afacerilor”, a declarat pentru ekronomica.ro presedintele Asociatiei ProAfaceri Brasov, Sorin Peligrad.

In data de 23 noiembrie 2017 grupul de initiativa al ProAfaceri a organizat o conferinta de lansare a proiectului sub denumirea “Let’s PROfit Together”, un eveniment de afaceri la care au participat peste 150 de oameni si speakeri valorosi precum: Mihaela Tatu – expert in comunicare, Claudiu Vrinceanu – consultant in strategii de business, Gabriel Chicioreanu – consilier vocational, Ciprian B Visan – consultant finantari europene, Adrian Teposu – antreprenor in servicii contabile si financiare, Alexandru Iliescu – CEO Mondly, Simona Panaite – Generali Romania.

De la acel moment, Asociatia ProAfaceri a organizat 123 de intalniri ale Clubului ProAfaceri, in fiecare joi, atat fizic (in Sali de conferinte), cat si online din cauza restrictiilor legate de pandemia COVID. In plus, sub denumirea “PRO Business Together” au avut loc mai multe evenimente de afaceri, iar toate acestea au reunit speakeri valorosi precum: Dragos Anastasiu – presedinte Eurolines, Marius Ghenea – Catalyst Romania, Mircea Capatina – Smart Bill, Matei Dumitrescu – Roca X, Rodica Lupu – Loop Operations, Cristina Chiriac – CONAF, Radu Soviani – Business Standard, Daniel Apostol – economistul.ro, Gabriel Biris – Biris Goran Lawyers, Liviu Taloi – expert online, Felix Patrascanu – Fan Curier, Antonio Eram – Netopia, Radu Predescu – Autonom, Radu Savopol – 5 to go, Dan Pastiu – Dabo Doner, Iancu Guda – analist financiar, Bogdan Comanescu – Accelera Business Strategy, Misu Negritoiu – fost presedinte ING Bank si ASF Romania, Bogdan Micu – Alpin Sun, Adrian Dragomir – Termene.ro, Petrica Muresan – ssm.ro si multi, multi altii.

ProAfaceri a cautat sa fie aproape de comunitatea de business si sa invite la evenimentele sale si reprezentanti ai altor asociatii de afaceri, cluburi de networking, clustere, dar si institutii publice. Astfel, la evenimentele sale au participat reprezentanti ai managementului de la CCI, Consiliul Judetean Brasov, Primaria Brasov, AJOFM, ITM, Agentia Metropolitana, ANPC, institutii de cultura etc.


Directiile principale de dezvoltare: Finantare, Educatie Antreprenoriala si Internationalizare au fost liniile pe care au fost dezvoltare diferite parteneriate. Membrii Clubului ProAfaceri au participat la cursuri de antreprenoriat, de lobby si advocacy, au obtinut finantari europene, au dezvoltat proiecte in comun cu alti membrii, au generat plusvaloare in comun.

In plus, Asociatia a inceput sa functioneze ca un cluster de afaceri, realizand mediul pt colaborarea dintre membrii sai, dar si intre membrii si alte entitati, facand vizite de lucru la diferite companii importante: Elmas, Schaeffler Group, Metro Romania, Aeroportul Brasov, etc.

Pe perioada pandemiei (din martie 2020 pana azi) NICIUN membru al Clubului ProAfaceri nu a dat faliment! Sigur ca este meritul lor si ne bucuram sa fie cadrul potrivit pentru a inspira si sustine afaceri. Tot in aceasta periaoda, proiectul de CSR initiat de Asociatia ProAfaceri sub denumirea “Binele Continua” a generat catre personalul medical din linia intai anti-COVID, inca de la mijlocul lunii martie 2020, donatii sub forma de substante biocide, manusi, masti, materiale para-medicale, dar si 5500 portii de mancare oferite GRATUIT cadrelor medicale, doar din resurse proprii, fara subventii de la institutiile statulului, partide politice etc.


Pentru viitor, Asociatia ProAfaceri isi propune sa dezvolte Clubul ProAfaceri la nivel national (deja exista membrii din afara Brasovului si chiar din afara tarii), sa faca parte din proiecte europene in calitate de parteneri. Membrii nostri acopera domenii precum consultanta de afaceri, servicii de asigurari, imobiliare, HORECA, publicitate, productie, servicii financiar-contabile, resurse umane, educatie, iar acum avem membrii si in Bacau, Bucuresti, Tg Mures, dar si in Norvegia, comunitatea noastra fiind deja urmarita de oameni din diferite tari, iar printer numele care ni s-au alaturat se numara Edenred, Regina Maria, ANAT, ICCO, Electroprecizia, companii recunoscute la nivel national si international.

Ne dorim sa dezvoltam un pre-accelerator de afaceri sub denumirea sugestiva: ”Arena Ursilor”, urmand sa faca parteneriate cu diferite institutii si finantatori pentru dezvoltarea unui accelerator de afaceri asa cum are nevoie Brasovul.

Ne dorim ca in acest proiect sa fie atrasi oameni cu expertiza in domenii precum financiar, marketing, resurse umane, juridic, vanzari care sa ofere mentorat si, de ce nu, posibilitatea de a dezvolta comunitatea de afaceri brasoveana.

Ramanem PRO!

proafaceri, #procomunitate, #profesionisti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL