DS Smith, în topul S&P Global Corporate Sustainability Assessment din 2021

DS Smith, în topul S&P Global Corporate Sustainability Assessment din 2021

Compania DS Smith, lider în producția de ambalaje sustenabile, a obținut un scor de 67 de puncte în cel mai recent clasament S&P Global Corporate Sustainability Assessment din 2021, în creștere cu 16 puncte față de anul precedent. (Dată clasament: 12 noiembrie 2021).

Compania a obținut scoruri maxime la categorii precum raportarea de mediu, criteriile de proiectare a produselor, beneficiile produselor prin eficiența utilizării resurselor și folosirea materialelor reciclate și din surse sustenabile. Prin aceste rezultate, compania DS Smith a depășit scorul mediu de 38 înregistrat de industria Containerelor și Ambalajelor.

DS Smith a fost recunoscută pentru Principiile și Indicatorii Proiectării Circulare, precum și pentru obiectivele ambițioase ale companiei de a proteja resursele naturale, ca parte a strategiei sale de sustenabilitate Now and Next, ce reflectă angajamentul companiei de a plasa economia circulară în centrul afacerii sale.

O creștere semnificativă a punctajului a fost, de asemenea, obținută în domeniile strategiei climatice și riscurilor legate de apă, ceea ce rezultă din analiza scenariului climatic realizată de DS Smith în cadrul raportării Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD).

S&P Global este cel mai mare furnizor de indici din piața financiară internațională. S&P Global CSA reprezintă o evaluare anuală de referință a practicilor de sustenabilitate ale companiilor, stând la baza indicelui Dow Jones Sustainability Indices (DJSI). Acesta evaluează peste 10.000 de companii din întreaga lume, axându-se pe criterii de sustenabilitate.

Wouter van Tol, Șef al Departamentului de Sustenabilitate, Comunitate și Afaceri Guvernamentale, a adăugat: „Participarea la S&P CSA ne ajută să înțelegem interesul investitorilor față de o gamă completă de probleme și să ne evaluăm performanța în raport cu propriile noastre criterii, dar și în comparație cu alte organizații. Suntem încântați că scorul nostru a crescut și continuăm să stimulăm performanța ESG prin strategia noastră de sustenabilitate Now and Next. Vom aplica informațiile obținute din aceste evaluări pentru a avea rezultate și mai bune.”

Oliver BradleyManager Raportare Sustenabilitate la DS Smith, a spus: „Întrebările din CSA necesită dispunerea publică a valorilor de sustenabilitate și reflectă ceea ce investitorii se așteaptă să vadă în raportările noastre, care sunt din ce în ce mai detaliate. În dezvoltarea Raportului nostru de sustenabilitate 2021 am folosit, ca instrument cheie, rezultatele CSA 2020, ceea ce ne-a permis să publicăm o cantitate record de date ESG. Acest nivel de transparență ajută părțile interesate să ia cele mai bune decizii și asta se reflectă în scorul nostru CSA îmbunătățit din 2021.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL