Două hoteluri din Poiana Brașov au fost vândute cu peste 4 milioane €

Două hoteluri din Poiana Brașov au fost vândute cu peste 4 milioane €

În cadrul unei licitații publice, desfășurate în luna noiembrie 2021, ca parte a unei tranzacții în insolvență, lichidatorul judiciar a predat proprietatea hotelurilor Rina Tirol și Rina Vista din Poiana Brașov, către doi cumpărători diferiți.

Valoarea totală a acestei tranzacții a fost de 4.253.505 € exclusiv TVA, din care Rina Tirol (construcție plus teren) – 2.070.625 €, iar Rina Vista (doar construcție) – 2.182.880 €.

Tranzacția a deblocat starea îndelungată de inactivitate a hotelurilor, având în vedere că, la momentul valorificării, cele două hoteluri, fiecare din ele clasificat cu 3 stele la deschiderea procedurii de insolvență, nu mai functionau de aproximativ 6 ani.

„Deblocarea vânzării s-a datorat faptului că schimbarea creditorului majoritar a dus și la schimbarea strategiei în sensul promovării hotelurilor în mod distinct și nu ca un pachet de bunuri, permițând targetarea unei plaje mai mari de cumpărători, versus promovarea celor două hoteluri ca pachet de bunuri care a fost de natură să restrângă numărul persoanelor interesate datorită valorii pachetului”, a declarat Mihaela Bocea, reprezentantul lichidatorului.

Procedura publică de valorificare, care a dus la vânzarea hotelurilor, a fost aprobată de către creditori în august 2021. Valorificarea separată a celor două activea dus nu doar valorificarea rapidă a bunurilor, ci și maximizarea averii debitoarei.

„Noii proprietari ai celor două hoteluri urmăresc renovarea și redarea acestora în circuitul turistic, având ca punct de pornire dotările și facilitățile de care activele au beneficiat în perioada de funcționare, cu scopul readucerii acestora la gloria de odinioară și repunerii lor pe harta unităților de cazare reprezentative pentru Stațiunea Poiana Brașov”, completează Mihaela Bocea.

Hotelul Rina Vista, pus în folosință în perioada 1976, reparat și reamenajat în 2008, are o capacitate de cazare de 106 camere, desfășurat pe un regim de înaltime de S+P+5E și dotat cu doua lifturi pentru circulația pe verticală. Cele 106 camere sunt repartizate în 88 de camera duble, 17 camere matrimoniale și 1 suită, toate amenajate, completate cu un salon de evenimente, saună și loc de joacă pentru copii. Facilitățile hotelului includ și un număr de 4 săli de conferință, cu capacități diferite, de la 10-15 persoane până la 120 persoane.

Hotelul Rina Tirol a pus la dispoziția turiștilor un număr de 56 camere din care 45 în regim double cu paturi twin sau matrimoniale, 4 camere single, un apartament royal și 6 garsoniere, deservită de o parcare proprie. Fiecare din camerele hotelului este utilată complet pentru a garanta o ședere confortabilă. Hotelul oferă și spații de agrement, constând în saună, jacuzzi, salon de masaj și loc de joacă pentru copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL