Proprietarii AFI Brașov cumpără un parc eolian

0
295

Grupul BIG Shopping Centers, care este cel mai mare acționar al AFI Europe, își face intrarea pe piața din România în sectorul energiei eoliene. Filiala din Ungaria a companiei a cumpărat un parc eolian cu o capacitate de 102 MW în județul Brăila, iar investiția în dezvoltare este de 102 milioane de euro.

BIG Energia Holdings Kft., filiala din Ungaria deținută în totalitate a grupul BIG, a anunțat că va plăti șapte milioane de euro pentru toate acțiunile unei companii românști care deține drepturile pentru un proiect eolian în județul Brăila.

Proiectul va avea 17 turbine cu o capacitate totală de 102 MW. Costul total de dezvoltare este estimat la 102 milioane de euro, iar in total, investiția este de 109 milioane de euro.

BIG și-a anunțat acum doi ani planurile de a înființa o filială care să investească în sectorul energetic. Grupul s-a implicat în producția de energie verde încă de acum zece ani, prin montarea de panouri solare pe acoperișurile centrelor sale comerciale din Israel, care produc energie electrică în scopuri industriale. Hay Galis, CEO BIG, spune că pentru grup, investițiile în energia verde sunt o sursă de creștere și o modalitate de a-și diversifica portofoliul.

Grupul BIG a fost înființat în Israel în 1994 de către Yehuda Naftali, cu viziunea de a dezvolta centre comerciale în stil american în Israel. BIG operează 26 de centre comerciale în Israel și are alte șase în dezvoltare, potrivit datelor de pe site-ul companiei. În plus, deține 25 de centre comerciale în SUA, 11 în Serboa și trei centre logistice în Franța.

Compania este prezentă pe piața din Serbia din 2008 și a devenit cel mai mare proprietar de malluri de acolo. BIG deține peste 60% din capitalul AFI Properties, care deține la rândul ei deține AFI Europe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Please follow and like us:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here