Preh România încheie anul cu afaceri de 220 milioane de euro

Preh România încheie anul cu afaceri de 220 milioane de euro

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes, Tesla, Audi sau BMW, estimează pentru întreg anul 2021 afaceri totale de aproximativ 220 milioane de euro, după ce a realizat în primele şase luni din acest an o cifră de afaceri de 126 milioane de euro, în creştere cu peste 27% faţă de aceeaşi periodă a anului trecut.

„2021 este unul din cei mai dificili ani din ultima decadă. Efectele produse de pandemie s-au rasfrânt dureros în criza majoră a semiconductorilor şi componentelor electronice, care au afectat foarte grav industria auto. Clienţii finali au avut numeroase perioade de reducere masivă a activităţii, până la închideri pe mai multe săptămâni ale marilor producători. Întregul lanţ de subfurnizori a fost afectat, comi­tetele de alocare şi prioritizare a urgen­ţelor, incertitudinea şi ne­prevăzutul devenind mediul normal de lucru în acest an“, a declarat pentru zf.ro Mihaela Forgaciu, general manager şi administrator al Preh România.

Având sediul central în Germania, fondată în 1919, s-a dezvoltat cu „Preh-Funk”, unul dintre primele receptoare radio din lume. Astăzi, Preh, ca furnizor de top din industria auto, se concentrează pe diviziile Human Machine Interface și E-Mobility pe piața globală.

Centrele de dezvoltare din Ghimbav, Brașov și Iași se concentrează pe dezvoltarea competențelor și tehnologiilor cheie în sectoarele pre(h)mium HMI și e-mobility. Portofoliul de dezvoltare și producție cuprinde comutatoare multifuncționale pentru volan și sisteme de reglaj climatizare, convertoare DC/DC, boostere, sisteme de încărcare a bateriei de 800 V pentru vehicule electrice, dar și soluții pentru managementul bateriei și sisteme de senzoristică. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL