Fabrică de pulberi, construită de la zero în Țara Făgărașului. 300 de noi locuri de muncă

Fabrică de pulberi, construită de la zero în Țara Făgărașului. 300 de noi locuri de muncă

118 milioane de lei – o sumă record pentru industria de apărare din Brașov- va ajunge, în 2022, sub formă de investiții din alocări bugetare. Anul trecut, întregul buget de investiții pentru industria de apărare a fost de 5 milioane de lei…

Menținerea competitivității acestei industrii importante pentru județ a fost discutată de Ministrul Economiei, Florin Spătaru, cu reprezentanții producătorilor de materiale componente pentru acest sector.

„Am înțeles cât de importantă este această industrie pentru oamenii din zonă și pentru asigurarea unor locuri de muncă decente în Zărnești, Făgăraș, Victoria. România a fost unul dintre principalii exportatori de echipamente ce țin de industria de apărare și trebuie să readucem această industrie acolo unde a fost, putem să revenim pe piață! Putem să vindem, să aducem venituri statului român prin aceste investiții. Ministerul Economiei a făcut și va face investiții în industria de apărare. Prin blocarea programelor investiționale în cursul guvernării anterioare nu s-a făcut altceva decât să se încetinească acest proces. Bugetele au fost aprobate abia în luna decembrie 2021. Nu poți practic cheltui banii de investiții. Vă promit că, în primul trimestru din acest an, aceste bugete vor fi aprobate, să nu mai avem sincope”, a declarat Florin Spătaru.

În cadrul vizitei de lucru, ministrul s-a deplasat la fabricile IAR S.A., Tohan Zărnești, PIROCHIM VICTORIA și la S. Fabrica de Pulberi Făgaraș. Mai mult, Florin Spătaru a avut discuții cu reprezentanții AIRBUS ROMANIA, cu cei din conducerea societăților METROM și CARFIL, cu autoritățile locale și cu reprezentanții locali ai sindicatelor din industria de apărare.

Construcția unei fabrici de pulberi de la zero este una dintre investițiile prioritare (…) Această investiție va asigura 300 de locuri de muncă esenţiale pentru dezvoltarea comunității locale. Voi continua discuțiile cu companiile, cu autoritățile locale și legat de forța de muncă îmbătrânită. Trebuie să atragem tinerii. Este necesar un plan de investiții solid şi integrat care să vizeze întregul lanț valoric. Deşi nu va fi uşor, am încredere că, în viitorul apropiat, putem face paşi importanți către o industrie de apărare românească competitivă și profitabilă”, a mai declarat ministrul Economiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL