Câciu vrea reducerea impozitării muncii

Câciu vrea reducerea impozitării muncii

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a afirmat vineri că nu este adeptul taxelor noi şi că ar trebui făcută o analiză cu privire la impozitarea muncii, pentru că este foarte ridicată.

„Nu sunt adeptul taxelor noi, dacă mă întrebaţi. Eu consider în continuare, şi poate pe unii îi deranjez, poate pe alţii îi surprind, că regimul fiscal din România aşezat şi ajutat cu zona de economie informală, care este din punctul meu de vedere prea relaxat privită, sau a fost prea relaxat privită, poate produce venituri la bugetul general consolidat, care să producă la rândul lor excedente. Dar orice ajustare de genul acesta, iar la fel, trebuie făcută la solicitarea până la urmă şi a mediului de afaceri şi, dacă vreţi, în directă proporţionalitate cu interesul statal şi socio-economic, nu trebuie să afecteze alte sectoare, nu trebuie să afecteze cetăţeanul. Trebuie să încurajeze cetăţeanul să aibă productivitate. Venim cu programe de genul acesta pentru că acum, dincolo de discuţia din spaţiul public, pentru regimul fiscal vă spun că există şi soluţii. Uite, apropo de regimul fiscal, cred că suntem toţi de acord că ar trebui să facem o analiză pe impozitarea muncii pentru că mi se pare, şi nu numai mie, toţi ne spun că impozitarea muncii este foarte ridicată. De ce trebuie să ne menţinem în acest mecanism în care avem impozitarea muncii ridicată rămâne să primim şi răspunsuri, dar vrem să găsim şi soluţii”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Adrian Câciu.

El a subliniat că o corelare mai corectă între regimul comercial şi regimul fiscal ar conduce de drept la neluarea unor măsuri suplimentare de taxare.

De la 1 martie vom avea formalizat acest format prin ordin de ministru într-un comitet consultativ din care vor face parte toate asociaţiile reprezentative din zona economică, toate confederaţiile sindicale, instituţiile financiare naţionale, ASF-ul, sistemul bancar, piaţa de capital, consultanţii fiscali, evaluatorii, contabilii. Deci, va fi un spectru larg de acţiune pe această discuţie şi scopul este ca întâi să ne fixăm, în cadrul unui pact fiscal, ce vrem de la România. România trebuie să devină o ţară dezvoltată cu adevărat. România trebuie să iasă din economia statistică şi să intre în economia reală. Am spus-o de multe ori şi asta se vede în crize. Nu este important numărul de companii, cât este important capitalul şi valoarea acelor companii. Şi trebuie să ajutăm ca acele companii, care acum sunt numeric multe, să devină capitalizate, să devină beneficiare de stimuli din partea statului sau a sistemului financiar – bancar pentru economia România 2030, care va fi confruntată cu o competiţie istorică din perspectiva dezvoltării, mai ales în zona Uniunii Europene, pentru că avem tranziţia digitală – şi toată lumea ştie că transformările în digital sunt foarte rapide – şi avem această provocare cu schimbările climatice şi cu economia verde„, a adăugat ministrul.

  1. […] Alte articole:   Incidența în județul Brașov: 21,92 la mia de locuitori. Sânpetru – 33,65‰, Ghimbav – 32,93‰,  Câciu vrea reducerea impozitării muncii […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL