Florin Cîţu: Suntem foarte aproape de a avea Legea offshore

Florin Cîţu: Suntem foarte aproape de a avea Legea offshore

Preşedintele Senatului, liderul PNL Florin Cîţu, afirmă, miercuri, că „suntem foarte aproape de a avea Legea offshore”, proiectul urmând a trece repede prin Parlament, prin procedură de urgenţă. „În acest context, toate forţele politice ale coaliţiei susţin o lege a offshore să fie aprobată cât mai rapid”, susţine Cîţu.

”Suntem foarte aproape de a avea Legea offshore. În acest context, toate forţele politice ale coaliţiei susţin o lege a offshore să fie aprobată cât mai rapid. În momentul în care va ajunge în Parlament vă garantez că va trece foarte rapid”, a declarat, miercuri, Florin Cîţu.

Acesta a explicat că legea va avea procedură de urgenţă pentru că sunt companii care, ”de a doua zi după ce este aprobată această lege, vor extrage gaz şi vor pune pe piaţă”.

”E clar că ieri a fost o discuţie mai lungă pe energie (…) pentru a reporni acele capacităţi care folosesc cărbune. Este clar că în această situaţie complicată toată Europa se uită la surse alternative de a produce energie şi România avea deja aceste resurse. Vom vedea dacă avem şi cărbune, dacă nu va trebui să importăm”, a mai declarat Cîţu.

Acesta a precizat că România trebuie să angajeze ”vreo 600 de oameni din nou pentru creşterea capacităţii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL