Prof. univ. dr. Ioan Schiau, la emisiunea Business & Living

Prof. univ. dr. Ioan Schiau, la emisiunea Business & Living

Emisiunea Business & Living la Televiziunea ONLINE TViBV Grupul Iubim Brașovul, îl are ca invitat special pe prof. univ. dr. Ioan Schiau, avocat, Prim-vicepreședinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț si Industrie Brasov, pentru a discuta despre soluționarea litigiilor prin arbitrajul comercial, o formă de jurisdicție alternativă cu caracter privat, alături de colega noastră dipl. ing Elena Rosu – manager departament business Grupul Iubim Brașovul.


Prof. dr. Ioan Schiau este unul dintre fondatorii Camerei de Comerț și Industrie Brasov, a fost primul Director al Direcției Juridice si Arbitraj in cadrul CCI Brasov și este fondatorul și președintele Curții de Arbitraj Comercial de pe lângă CCI Brașov. Este un reputat arbitru, cu o vastă experiență, participând ca arbitru, supraarbitru sau arbitru unic la soluționarea a peste 150 de litigii arbitrale; este, de asemenea, înscris pe lista arbitrilor Curții de Arbitraj Comercial Internațional – CCIR precum și pe listele mai multor curți de arbitraj teritoriale; în ultimii ani, a fost, în repetate rânduri, desemnat ca arbitru în cauze arbitrale internaționale administrate de Curțile de Arbitraj de la Paris sau Viena.

De asemenea, la solicitarea mai multor instanțe și curți de arbitraj a emis opinii legale privind diverse aspecte ale dreptului comercial și a fost desemnat ca expert legal, în mai multe litigii internaționale, desfășurate la Paris, Tel Aviv sau Washington.

Dr. Schiau este și un cunoscut avocat, fondator al Societății Civile de Avocați „SCHIAU PRESCURE TEODORESCU” și membru al Baroului de Avocați Brașov. Este doctor în drept comercial și profesor universitar titular la Facultatea de Drept, Universitatea Transilvania din Brașov, unde predă drept comercial și dreptul comerțului internațional.

Ca expert al dreptului, a fost implicat în mai multe proiecte internaționale, finanțate de Comisia Europeana, UNCTAD și Banca Mondială, privind dreptul comunitar, dreptul comerțului internațional, comerțul electronic și insolvența comercială.

Ca teoretician al dreptului, este autor și co-autor al unor importante monografii și cărți juridice, distinse cu premii naționale, în domeniul dreptului societăților, al dreptului comercial și al dreptului insolvenței; a publicat sau a comunicat la diverse manifestări științifice, naționale și internaționale, peste 50 de studii de specialitate.

Curtea de Arbitraj Comercial Brașov, înființată în 1993, funcționează ca instituție permanentă, pe lângă Camera de Comerț și Industrie Brașov, în conformitate cu prevederile Codului de procedură civilă și ale Legii nr. 335/2007 a camerelor de comerț din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL