Metro va investi în formate noi de magazine și în remodelarea unităților La Doi Pași existente

Metro va investi în formate noi de magazine și în remodelarea unităților La Doi Pași existente

Retailerul german Metro Cash&Carry, care operează în sistem de franciză lanțul de magazine de proximitate LaDoiPași, și-a bugetat investiții în formate noi de magazine și în remodelarea unităților existente. Scopul este de a crește spațiul de vânzare pentru segmentul de carne proaspătă, produse congelate și legume-fructe, acolo unde se înregistrează o cerere tot mai mare din partea clienților.

La zece ani de la lansarea brandului LaDoiPași în România, timp în care a ajuns la o rețea de peste 1.750 de magazine operate în sistem de franciză, Metro Cash& Carry anunță investiții în noi formate de proximitate și remodelarea magazinelor vechi. Scopul este de a permite creșterea spațiului de vânzare pentru segmentul de carne proaspătă, produse congelate și legume-fructe, acolo unde se înregistrează o cerere tot mai mare din partea clienților. În același timp, compania își canalizează eforturile în zona de tehnologie, digitalizare și dezvoltarea relației, prin crearea unui flux continuu de feedback, precum și implementarea soluțiilor rezultate din acesta.

„Proximitatea reprezintă viitorul acestui deceniu, unul câștigător. În următorii ani estimăm o creștere a comerțului de proximitate în România, iar nevoia de consum imediat va putea fi deservită de magazinele de proximitate din apropierea casei sau a locului de muncă, chiar dacă, de exemplu, comerțul online este în continuă creștere. Canalul de proximitate este unul câștigător pentru următorii ani! Mesajul meu pentru antreprenorii, dar și consumatorii din România, este acela că METRO își va respecta promisiunea de a asigura disponibilitatea produselor, distribuția fără sincope a acestora și menținerea unor prețuri competitive ”, a declarat Adrian Ariciu, director general METRO România, în cadrul Conferinței Naționale de Retail LaDoiPași.

Focus pe carnea proaspătă

Potrivit Metro, remodelarea magazinelor va avea ca punct de plecare oferta de carne proaspătă, produs cu care magazinele LaDoiPași se pot diferenția și pot genera trafic suplimentar. Aceasta în contextul în care clienții au migrat în ultimii ani de la hypermarket către magazinele tradiționale pentru achiziția de carne.

„Piața românească de retail alimentar își continuă tendința ascendentă, susținută mai ales de segmentele discounter și de magazinele de conveniență. Segmentul de proximitate va crește tot mai accelerat, iar competiția va fi tot mai acerbă. Pariul nostru rămâne însă proximitatea, fiind vorba nu atât de locație, cât despre comunitățile pe care le deservim și nevoile clienților noștri. În ceea ce privește comerțul modern, este primordial să ne diferențiem prin investiții în dezvoltarea brandului și prin integrarea expertizei de top a retail-ului actual într-un spațiu plin de familiaritate”, a punctat Irinel Popescu, director franciză METRO România.

Franciza LaDoiPași are acoperire la nivel național, cu 36% din magazine poziționate în sudul țării, 37% în nord, respectiv 27% în vest, METRO România urmărind expansiunea în comunitățile din întreaga țară, atât urban, cât și rural.

LaDoiPași este un lanț de magazine de proximitate, înființat în 2012 de către METRO România, lider pe piața magazinelor de proximitate în regim de franciză, cu un număr total de peste 1.750 d magazine la nivel național, în prezent.

METRO România s-a lansat pe piața locală în 1996, prin deschiderea primului centru de distribuţie, în Bucureşti. Distribuţia naţională a magazinelor METRO România este următoarea: 5 centre în Bucureşti, câte 2 centre în Braşov, Constanţa, Timişoara şi câte un centru în fiecare din următoarele oraşe: Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Pitești, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş, Arad, Deva, Satu Mare, Piatra Neamţ, Buzău, Târgovişte şi Turda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL