România a atras de patru ori mai mulți turiști străini

România a atras de patru ori mai mulți turiști străini

Numărul de turiști străini care au vizitat România în luna mai a acestui an a fost de patru ori mai mare decât în perioada similară a anului trecut, a afirmat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu.

„Conform unor raportări pentru luna mai, care au apărut la începutul acestei luni, numărul de turiști străini comparativ mai 2022 față de mai 2021 a crescut de aproape patru ori, adică a ajuns la 142.000, față de 37.000 de turiști străini anul trecut în aceeași perioadă”, a spus ministrul.

În 2019, atunci când a fost anul de vârf al turismului, am avut 10,2 milioane de turiști români și 2,7 milioane de străini, scrie Agerpres. În 2021, după pandemie, au fost 8,4 milioane de turiști români și 840.000 de turiști străini.

Pensionarii bogați străini, țintă pentru turismul balnear

„Ministerul a demarat două acțiuni. Una dintre ele este un program prin care dorim stimularea agențiilor să facă această activitate de incoming, prin premierea lor. Pentru a doua acțiune, am apelat la Asociația Stațiunilor Balneoclimaterice, la Organizația Patronală a Turismului Balnear. Împreună cu atașații noștri comerciali din unele țări-țintă din Europa. De regulă acolo unde sunt pensionari cu pensii mari și au cultura petrecerii concediilor în străinătate. Încercăm să găsim soluții pentru a încheiat contracte ca să asigure un aflux de turiști străini pe turismul balnear. Este genul de turism care se desfășoară pe toată perioada anului”, a continuat oficialul ministerial.

Ministrul are în plan promovarea României în afara granițelor sale cu ajutorul influencerilor. Prin realizarea unor campanii online și TV în două țări-țintă, Germania și Marea Britanie. Dar și prin punerea în funcțiune a unui portal dedicat.

El a arătat că a fost la începutul lunii iunie pe litoralul românesc, unde a petrecut câteva zile cu familia. A spus că lucrurile i s-au părut în regulă, iar prețurile, decente.

Întrebat de prețurile uriașe din unele restaurante, Cadariu a spus: ”Suntem într-o economie de piață și ar trebui să funcționeze legea cererii și a ofertei. Mai mult ca sigur, acolo unde sunt exagerări, clienții vor reacționa. Pe de altă parte, constatăm cu toții realități internaționale: criză economică, revenire post-pandemică, creșteri de prețuri la utilități, sunt și explicații pentru prețuri mai mari cel puțin comparativ cu perioada similară a anului trecut”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL