Impact Developer & Contractor achiziţionează pachetul majoritar de acţiuni al RCTI Company din Braşov

Impact Developer & Contractor achiziţionează pachetul majoritar de acţiuni al RCTI Company din Braşov

Impact Developer & Contractor achiziţionează pachetul majoritar de acţiuni al RCTI Company din Braşov, principalul său partener în construcţii, cu afaceri de 95,3 milioane lei în 2021, potrivit unui comunicat al companiei.

Impact Developer & Contractor a încheiat un acord cu RCTI Company pentru preluarea a 51% din acţiunile companiei. La finalul tranzacţiei, firma RCTI Company urmează să fie mai bine capitalizată, pentru a se putea adapta la creşterea volumului de lucrări de construcţii în parteneriatul cu Impact Developer & Contractor.

Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de aprobarea Consiliului Concurenţei, precizează sursa citată.

„Preluarea pachetului majoritar de acţiuni al RCTI Company are scopul de a creşte specializarea şi focusarea companiei pe proiectele Impact. Obiectivul nostru principal este creşterea capacităţii de construire printr-un control mai bun asupra calităţii lucrărilor şi a termenelor de execuţie. Dar şi prin centralizarea achiziţiilor la nivel de grup pentru controlul costurilor. Astfel încât să atingem ţintele prevăzute în strategia de dezvoltare pentru perioada 2022 – 2027.

Ne vom axa pe optimizarea proceselor şi pe armonizarea organizaţională

RCTI este o companie cu potenţial uman remarcabil, cu o cultură organizaţională sănătoasă. Un fundament vital de a atinge potenţialul mare de creştere, iar integrarea cu Impact creează aceste premise. În perioada următoare ne vom axa pe optimizarea proceselor şi pe armonizarea organizaţională. Astfel încât intrarea RCTI Company în marea familie a grupului Impact să aducă un plus de beneficii pentru clienţii noştri îmbunătăţind în acelaşi timp profitabilitatea companiilor”, a declarat Constantin Sebeşanu, directorul general al Impact Developer & Contractor.

RCTI Company este un jucător important pe piaţa construcţiilor din România. Compania înregistra la nivelul anului 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 95,3 milioane lei. Cu un profit de peste 3 milioane lei. În prezent, Impact Developer & Contractor are în derulare cu RCTI Company contracte de antrepriză generală de peste 50 milioane euro. Pentru construcţia imobilelor din ansamblul Greenfield Băneasa, situat în nordul Capitalei.

Are o prezenţă pe piaţă de peste 30 ani. Impact Developer & Contractor este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile companiei sunt cotate la categoria Premium a Bursei. Are o capitalizare bursieră de peste 1,002 miliarde lei (la data de 12.07.2022).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL