Medicii de familie pot primi bani din PNRR pentru renovarea şi dotarea cabinetelor

Medicii de familie pot primi bani din PNRR pentru renovarea şi dotarea cabinetelor

Ministerul Sănătăţii anunţă, joi, că medicii de familie pot renova şi dota cabinetele cu fonduri din PNRR. 180 de milioane de euro sunt alocaţi pentru această activitate. Cererile de finanţare se vor putea depune din 4 august.

„Peste 180 milioane de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt puse la dispoziţia medicilor de familie pentru investiţii în cabinetele medicale”, anunţă, joi, Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Instituţia precizează că 3.000 de medici de familie sau asocieri de cabinete medicale de medicină primară vor avea posibilitatea de a realiza investiţii. Vorbim de renovarea şi dotarea cu echipamente medicale şi mobilier. (Ex: electrocardiograf digital, ecograf portabil, echipamente IT, monitor funcţii vitale: frecvenţă cardiacă, tensiune arterială non-invazivă, pulsoximetrie, temperatură, spirometru digital etc).

Plafoane ce pot fi accesate de medicii de familie prin PNRR

Pentru dotare cu echipamente şi mobilier fiecare cabinet medical sau asociere de cabinete poate accesa fonduri în valoare de 45.000 euro fără TVA. În timp ce pentru renovare pot fi solicitate fonduri de până la 15.000 euro fără TVA.

Ghidul beneficiarului şi anexele aferente sunt publicate pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii. La secţiunea Apeluri PNRR Ministerul Sănătăţii – C12. Sănătate. Dosarele de finanţare se vor depune pe platforma www.proiecte.pnrr.gov.ro, începând cu data de 4 august 2022, ora 10:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL