Te gândești să accesezi fonduri nerambursabile pentru afacerea ta?

Te gândești să accesezi fonduri nerambursabile pentru afacerea ta?

Attila Szekely, specialist în fonduri nerambursabile, oferă răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări pe subiect, în cadrul emisiunii despre antreprenoriat “De la mic la mare”

Sume mari de bani sunt puse la dispoziția mediul de afaceri românesc de către Uniunea Europeană și Guvernul României. Pentru a putea accesa aceste fonduri nerambursabile este important să cunoști anumite aspecte înainte.

Attila Szekely este specialist în atragerea fondurilor nerambursabile și conduce departamentul de consultanță în domeniu din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Brașov.

Acesta a fost invitat la emisiunea „De la mic la mare”, de moderatorul Radu Paul.

Subiectele dezbătute

  • Cum pot să aflu detalii, adaptate la afacerea mea, despre fondurile europene?
  • Există și alt fel de fonduri nerambursabile?
  • La ce să fim atenți atunci când alegem consultantul care să se ocupe de dosarul pentru accesarea de fonduri nerambursabile?
  • Care sunt pașii din cadrul unui proiect, începand cu prima întalnire până la finalizare? Care este implicarea consultantului în tot acest proces?
  • Care sunt top 3 provocări cu care se confruntă antreprenorii atunci când accesează fonduri?
  • Care este riscul financiar pe care mi-l asum ca antreprenor? Banii necesari pentru întocmirea dosarului și renumerația consultantului, sunt suportate de antreprenor sau le pot include în proiect?
  • De unde vin banii pentru aceste fonduri? Care este calculul, respectiv interesul, finanțatorului?
  • Cât adevăr este în spatele afirmației “populare” cum că trebuie să ne ferim de fondurile europene? Există condiții greu de îndeplinit și verificările ulterioare sunt dificile?
  • Cum să mă asigur că este în regulă să achit avansul unui consultant pentru întocmirea dosarului pentru accesarea de fonduri europene?

Emisiunea “De la mic la mare” este despre antreprenoriat, respectiv pentru dezvoltarea antreprenorilor. Este un proiect nonprofit al lui Radu Paul și are ca scop combaterea fenomenului care spune că 75% din firmele noi din România nu ajung la vârsta de 3 ani. Problema principală a acestor antreprenori este că nu au răspunsuri la provocările care apar în activitatea lor. În edițiile emisiunii „De la mic la mare” găsești răspunsurile pe care le cauți.

EKRONomica.ro susține proiectele care dezvoltă mediul de afaceri brașovean, motiv pentru care te invităm să lași adresa de e-mail în linkul următor, pentru a primi un mesaj de fiecare dată când apare o nouă ediție a acestei emisiuni: www.delamiclamare.ro/abonarehttp://www.delamiclamare.ro/abonare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL