DS Smith finalizează construcția Stației de epurare a apelor tehnologice de la fabrica de hârtie din Zărnești

DS Smith finalizează construcția Stației de epurare a apelor tehnologice de la fabrica de hârtie din Zărnești

DS Smith, lider în producția de ambalaje sustenabile, a găzduit recepția lucrărilor de modernizare a Stației de epurare a apelor tehnologice din Zărnești, unitate ce va deservi fabrica de hârtie, conform Autorizației de Construcție emise în 2021.

Investiția, estimată la 8,7 milioane de Euro, contribuie la minimizarea impactului operațiunilor asupra mediului, precum și la creșterea capacitaților de epurare.

Acțiunea a avut loc în prezența autorităților competente – Primăria Zărnești și Inspectoratul de Stat în Construcții. Au participat și reprezentații companiilor care au executat lucrările civile și de instalare. Momentul a marcat realizarea unei etape importante din planul de investiții în dezvoltare durabilă.

În perioada următoare, DS Smith va continua să lucreze alături de autorități la finalizarea procesului de autorizare. În acest fel, unitatea va deveni operațională în cel mai scurt timp posibil.

Marius Juncanariu, Director General DS Smith Zărnești: “Investițiile realizate în Zărnești demonstrează, încă o dată, angajamentul nostru față de dezvoltarea comunității și a economiei locale. Odată pusă în funcțiune, Stația de epurare ne va permite să ne eficientizăm activitatea – atât din punct de vedere tehnic, cât și al impactului asupra mediului înconjurător, să creștem capacitatea de producție a hârtiei și, în viitor, să creăm perspective pentru noi locuri de muncă.”

DS Smith asigură jumătate din oproducția de hârtie a României

În luna mai a anului trecut, DS Smith a anunțat un amplu proiect de investiții pentru înlocuirea sistemului de canalizare. Dar și modernizarea și punerea în funcțiune a unor echipamente din stații de epurare a apelor tehnologice. Scopul este reducerea consumului de gaz la nivelul fabricii și amprenta de dioxid de carbon cu până la 4.500 de tone pe an.

Totodată, echipamentele amintite contribuie la reducerea consumului de apă proaspătă cu până la 20%. Respectiv reducerea cu 60% a cantității de deșeuri tehnologice, printr-o mai bună valorificare internă a acestora. Realizarea integrală este preconizată pentru anul 2023, în funcție de perioada necesară eliberării avizelor de către autoritățile de resort.

Fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție a hârtiei din România, deservind aproape jumătate din piața locală.

DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București. Are două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca. O fabrică de hârtie, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara. Dar și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov. În total sunt 650 de angajați.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL