Schaeffler atinge calificativul „A” pentru performanța privind schimbările climatice și securitatea apei 

Schaeffler atinge calificativul „A” pentru performanța privind schimbările climatice și securitatea apei 

Grupul Schaeffler a fost recunoscut de organizația globală de mediu non-profit CDP pentru lidearship-ul în ceea ce privește dezvăluirea și performanța referitoare la schimbările climatice și securitatea apei. Atât la schimbările climatice, cât și la securitatea apei, Schaeffler și-a îmbunătățit scorul de la „A-” la „A”, plasându-se drept una dintre puținele companii analizate ca parte a procesului de notare și obținând statutul „A” în cazul a două categorii.

În total, au fost analizate și dezvăluite date de la peste 18.700 de companii. CDP operează cea mai mare bază de date de divulgare a datelor de mediu din lume. O dată pe an, colectează date despre emisiile de CO2, profilurile de risc climatic, obiectivele și strategiile de reducere, ale companiilor din întreaga lume. „Acest rezultat excelent pentru Schaeffler este un semnal important pentru părțile interesate, care acordă o mare atenție scorurilor CDP”, a declarat CEO-ul Schaeffler, Klaus Rosenfeld.

Poziția de lider în materie de mediu este o călătorie continuă

Intrarea pe lista A este cea mai dificilă tranziție de realizat în sistemul de rating CDP și este o performanță realizată de foarte puține companii. „Acest lucru arată că suntem pe drumul cel bun cu orientarea noastră către sustenabilitate, ca parte a strategiei 2025”, a spus Klaus Rosenfeld.

„Cu toate acestea, știm că avem încă un drum lung de parcurs și că implementarea strategiei noastre de sustenabilitate va continua să fie o provocare majoră în mediul actual.” Performanța Schaeffler deosebită în cadrul CDP reflectă, de asemenea, îmbunătățiri continue în colectarea datelor de mediu a companiei, o integrare mai puternică a aspectelor climatice în procesele de afaceri și raportare transparentă.

Neutralitate climatică în lanțul de aprovizionare până în 2040

Schaeffler a obținut cel mai recent scor CDP datorită mai multor factori, inclusiv obiectivul de a atinge neutralitatea climatică în lanțul său de aprovizionare până în 2040, utilizarea oportunităților de mobilitate electrică și măsurile luate ca parte a programului de eficiență energetică 2021. CDP apreciază, de asemenea, faptul că toată energia electrică utilizată în toate locațiile Schaeffler din Europa provine din surse regenerabile.

Anul acesta, pentru prima dată, chestionarul privind schimbările climatice a inclus și un modul despre biodiversitate. Scorul acordat la categoria apă se bazează pe o serie de factori, inclusiv acțiuni privind apa implementate de Schaeffler în 2021, o descriere detaliată a proceselor companiei de gestionare a riscurilor legate de apă și includerea apei în obiectivele de performanță pentru componenta variabilă pe termen scurt a remunerației conducerii. De asemenea, a fost luată în considerare utilizarea analizei scenariilor climatice.

Standard de aur pentru transparență privind temele de mediu

Sistemul de notare CDP este considerat la nivel mondial drept standardul de aur pentru transparența privind temele de mediu în sectorul corporativ. În 2022, peste 680 de investitori cu active de peste 130 de trilioane de dolari și peste 280 de cumpărători principali cu cheltuieli de achiziții de peste 6,4 trilioane de dolari au cerut către mii de companii să-și dezvăluie datele de mediu prin intermediul platformei CDP.

CDP folosește metodologii detaliate și independente pentru a evalua fiecare companie participantă, acordând un punctaj de la A la D pe baza nivelului de detaliu și a caracterului complet al dezvăluirilor companiei, a identificării și gestionării riscurilor de mediu de către companie și a dovezilor de bune practici în protecția mediului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL