Asociaţia Femeilor de Afaceri şi a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi Brașov (AFAFCI), membră a Coaliției Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România (CAFA), a lanseat proiectul „Liderii de mâine în Țara Făgărașului”, ediția a V-a.
Obiectivul proiectului este de a le oferi tinerilor informații referitoare la mecanismul de funcționare al comunității locale și de a le facilita dialogul cu liderii locali ai momentului din domenii precum: administrație publică, educație, economie, cultură, turism și sănătate. Elevii vor afla, astfel, care sunt provocările în toate aceste domenii și care este potențialul economic al zonei, respectiv oportunitățile de dezvoltare pe care le poate oferi comunitatea locală.
Beneficiarii direcți: elevi de clasa a XI-a și a XII-a din șase unități școlare din municipiul Făgăraș și orașul Victoria: Colegiul Național „Doamna Stanca” Făgăraș, Colegiul Național „Radu Negru” Făgăraș, Colegiul Tehnic „Dr. Alexandru Bărbat” Victoria, Liceul „Dr. Ioan Șenchea” Făgăraș, Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu” Făgăraș și Liceul Teoretic „I.C. Drăgușanu” Victoria.
În urma unui proces de selectare, elevii vor participa la sesiuni de pregătire cu următoarele module tematice: Administraţie publică locală, Turism, Economie, Educaţie, intercalate cu sesiuni de dezbateri și leadership. Domeniile alese reprezintă componente de bază ale comunităţii din Țara Făgărașului.
Sesiunile proiectului se vor desfăşura în perioada aprilie-iunie 2023
Vor participa și reprezentanţii instituţiilor locale, lideri din zona economică și turism local, reprezentanți ai Universității Transilvania și ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, principala sursă de informaţii în întâlnirile cu elevii.
În cadrul acestor întâlniri se încearcă clarificarea rolului fiecărei instituţii şi aria sa de acţiune. Astfel, viitorii lideri comunitari vor avea cunoşţinţele necesare pentru a porni un dialog coerent între comunitate şi actorii publici, pe diferite probleme, în funcție de specificul fiecărei instituţii, de a se perfecționa din punct de vedere educațional și profesional, dar și de a contribui, la rândul lor, la dezvoltarea socio-culturală, economică și administrativă a Țării Făgărașului.
Esenţa proiectului este crearea unui grup critic care să capete cunoștinte, informații utile referitoare la oportunitățile locale și județene, să-și continue dezvoltarea educațională și profesională, apoi să se întoarcă în comunitățile din care provin, să devină viitorii „Liderii de Mâine” ai comunității.
Proiectul „Liderii de Mâine în Țara Făgărașului” se dorește a fi un eveniment important în viața comunității, un model de parteneriat între membrii societății civile și instituțiile administrative, economice și educaționale, cu scopul comun de a asigura viitorul și dezvoltarea întregii comunități a Țării Făgărașului.
Foto: transilvania365.rp